AÇIKLAMA

GÜNCEL TBMM’den Che açıklaması: Kahraman öyle demek istemedi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, Che Guevara’yla ilgili olarak “eşkıya” sözlerini söylemesinden sonra artan tepkiler üzerine TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı bir açıklama yaparak, Kahraman’ın “gençlerimize, tarihimizdeki binlerce kahraman ve önderin rol model olarak alınabileceği tavsiye edilmiştir” dendi.
GÜNCEL HDP’den müzakere çağrısı: Silahlar sussun, fikirler konuşsun

HDP Merkez Yürütme Kurulu bir açıklama yaparak, “Şimdi bir kez daha bir fırsatla karşı karşıyayız. Bir kez daha vicdanlı ve demokrat tüm kesimlerin, çözüm, barış, eşitlik ve adalet isteyenlerin iradesi ile Türkiye’de bir barış ve çözüm dalgasını yaratma fırsatının eşiğindeyiz” dendi.
GÜNCEL Ahmet Nesin’in eşi: Eşimle gurur duyuyorum

Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi yayın yönetmenliği yaptığı için tutuklanan Fincancı, Önderoğlu ve Nesin için gazeteci örgütleri bir basın açıklaması yaptı. Tutukluların serbest bırakılmasını isteyen örgütler, basın özgürlüğü için herkesi bu akşam saat 19.30’daki eylem için Galatasaray’a çağırdı.
GÜNCEL Süryani örgütlerinden 'dokunulmazlık' açıklaması

Süryani kuruluşları yayınladıkları bildiri ile asıl hedefi HDP milletvekilleri olan dokunulmazlıkların kaldırılması kararına tepki gösterdi. “Demokrasiden yana olan herkesi bu kötü gidişata dur demeye çağırıyoruz" açıklamasında bulundu.
GÜNCEL Sarıgül: Önümüzde çileli bir yolculuk var

İstanbul’da AK Parti’nin adayı Kadir Topbaş’a kaybeden Mustafa Sarıgül, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından ilk kez konuştu. Sarıgül, “Zamanlaması manidar elektrik kesintileri, ortalarda dolaşan oy torbaları ve benzeri olaylar bu seçimlerin siyaset tarihimize temiz geçmesine engel olmuştur” dedi.