UNESCO

GÜNCEL Ani’nin sırlarını keşfetmeye bir adım daha

Ermeni kültür mirasının en önemli öğelerinden biri olan ‘1001 Kilise Kenti’ Ani, artık UNESCO kalıcı miras listesinde. Uzmanlara göre, listeye girmesi Ani’de devam etmekte olan alan çalışmalarına kaynak aktarımını kolaylaştırabilecek. Bu da, geçmişi milattan öncesine uzanan Ani’deki yaşamı keşfetmeye biraz daha yaklaşılabileceği anlamına geliyor.
GÜNCEL Karşı Forum soracak: UNESCO neyi koruyor?

UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin 40. oturumu İstanbul’da devam ederken, 16 Temmuz Cumartesi günü 64 sivil toplum kuruluşu İstanbul’da bir karşı forum düzenliyor. Forumda, kentsel dönüşüm ve Güneydoğu’da yaşanan çatışmalar nedeniyle tahrip olan kültürel miras alanlarıyla ilgili UNESCO’nun sorumluluğu irdelenecek.
GÜNCEL “7 bin yıllık Suriçi artık dümdüz bir tarla”

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaklaşık 6 aydır devam eden sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla, yaşanan büyük tahribatın boyutları ortaya çıktı. Üstelik, bölgeden izlenimlerini aktaranlara göre yıkımın asıl yüzü, henüz sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmadığı yerlerde görülüyor.
GÜNCEL Ermenistan'dan Palmira mesajı

Suriye Hükümetine bağlı birliklerin, IŞİD kontrolündeki Palmira’yı hava bombardımanı desteğiyle ele geçirmesinin ardından Ermenistan Dışişleri Bakanlığı bir mesaj yayımladı.
TÜRKİYE Sur’da yeni tehdit kentsel dönüşüm

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasakları ve ardından başlayan çatışmalar devam ediyor. Sokağa çıkma yasakları 6 Eylül’den bu yana aralıklarla devam ediyor. İlçeye giriş çıkışlar tamamen kapanmış durumda. Sivil ölümlerin yanı sıra ilçedeki pek çok yapı tahrip olmuş durumda.
GÜNCEL

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı 8.gününde. Suriçinde yoğun çatışma sürerken, UNESCO Dünya Kültür Mirası olarak tescillenmiş tüm bir bölge de büyük tehlike altında.
GÜNCEL Ani, dünya kültür mirası yolunda

2012 yılında geçici listeye giren Ani Antik Kenti'nin, sonbaharda gelecek olan heyetin son incelemesiyle, 2016 yılında UNESCO’nun kalıcı listesine girmesi bekleniyor.