AYRINTI YAYINLARI

Bitmeyecek bir roman gibi yaşamak..

Vedat Türkali, Mayıs 2014’te gerçekleştirdiğimiz ve Agos’ta yayımlanan söyleşide, yeni romanı hakkında “Bu benim için, tanıklık ettiğim, yaşadığım ve çok şey borçlu olduğum bu toplumun, roman çerçevesinde tanıtımının tamamlanması demek,” sözlerini kullanmıştı. Evet, büyük usta yüzyılı tamamlıyor; hikâye Diyarbakır ve Adana cezaevinde başlıyor. Türkali, İttihat Terakki dönemini, 1915’i, gerçek tarihi, yaşamış kişileri anlatıyor.
KİTAP ԳԻՐՔ Edebiyatı kim öldürdü?

Dubravka Ugresic, kitap fuarlarında kitaptan ziyade ‘genç yazar eti’ seçildiğini, fuarların edebiyatla alakası kalmadığını, kitabın giderek metalaştığını ve edebiyatın bu acımasız liberal kapitalist düzene terkedildiğini tartışıyor.
KİTAP ԳԻՐՔ İzleyici olmakla yetinmeyenler için

Ayrıntı Yayınlar’ından çıkan, Amerikalı akademisyen Robert Stam imzalı ‘Sinema Teorisi’ne Giriş’ bu kargaşada tutunacak dal arayanlara kitabın adı neyse onu vaat ediyor: Sinema teorisine doğru düzgün bir giriş.
KİTAP ԳԻՐՔ ‘Kafka’nın kız kardeşi

Pek çoklarına göre Kavan'ın başyapıtı, o hayattayken yayımlanmış son eseri olan 'Buz' artık Türkçede. Onun kaleminden çıkmış ve kendisinin eroinle yaşadığı 40 yıllık entelektüel ilişkiyi daha iyi anlatan başka bir metin yok.