NUSAYBİN

GENEL Göç İzleme Derneği’nin araştırması yayınlandı

Göç İzleme Derneği’nin hazırladığı ‘Sokağa Çıkma Yasakları ve Zorunlu Göç Sürecinde Kadınların Yaşadıkları Hak İhlalleri ve Deneyimleri Raporu’ yayınlandı. Çalışma, 2015-2016 yılları arasında ilan edilen sokağa çıkma yasakları ve zorunlu göç döneminde kadınların yaşamış olduğu temel hak ihlallerini ortaya çıkarıyor. Bir yıl süren hazırlık çalışması sonunda geçen Ağustos’ta Diyarbakır, Mardin, Hakkari ve Şırnak il ve ilçlelerinin yanı sıra göçten etkilenen İstanbul, Mersin ve Van’da yapılan saha çalışmasında 18 kişilik bir ekip, 480 kadınla görüşmeler yaptı.
GÜNCEL Demirtaş: Kasımpaşa kabadayılığıyla diplomasi olmaz

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Rusya uçağının düşürülmesiyle ilgili Rusya Devlet Başkanı Putin’den özür dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili, “Kasımpaşa kabadayılığı ile diplomasi olmaz. Adamı böyle rezil rüsva ederler. Ben Moskova’ya gittiğim için hain ilan edildim. Şimdi kimmiş vatanı satan gördük” dedi.
GÜNCEL Yıkıntı sonrası Nusaybin

3 gün önce sokağa çıkma yasağının sona erdiği Nusaybin’de, Özel Harekat Timi’nin bölgeden ayrulırken binalara astığı bayrak ve okunan marş tartışma konusu oldu.
GÜNCEL Mardin'de bombalı saldırı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve bitişiğindeki lojmanlara düzenlenen saldırıda iki polis hayatını kaybetti; aralarında sivillerin de bulunduğu 35 kişi yaralandı; dördünün durumu ağır.
GÜNCEL Ablukada bir hafta: 18 sivil ölüm

Cizre, Silopi ve Nusaybin'de 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağında, 18 sivil öldürüldü, onlarca yaralı var. Sokağa çıkma yasakları ve çatışmalar devam ediyor.
GÜNCEL HDP: Son 6 ayda 147 kişi hayatını kaybetti

HDP, Silvan ve Nusaybin raporları hazırladı. HDP, Silvan raporunda Esedullah Timi’yle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Rapora göre son 6 ayda 117 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi, 7 Haziran’dan bu yana ise 147 kişi yurttaş hayatını kaybetti.
GÜNCEL Selamet, Yeşilmen ailesinin ilk mağduru değil

Nusaybin’de bir önceki sokağa çıkma yasağı sırasında hayatını kaybeden Selamet Yeşilmen’in aile üyeleri hak ihlallerine maalesef yabancı değil. Yeşilmen’in akrabaları gözaltında kötü muamele ve işkence nedeniyle AİHM’e başvurmuş, AİHM 2013’te açıkladığı kararında Türkiye’yi mahkum etmişti.