DOLAR

GÜNCEL Ekonomide 2017’de ne olmayacak?

Uluslararası finans piyasalarının yakından takip eden Ercüment C. Bars, 2017’de dünya ve Türkiye ekonomisindeki olası gelişmelerle ilgili tahmin ve değerlendirmelerde bulundu.
GÜNCEL “Sorun Türkiye’nin yapısal bozukluklarında”

ABD Doları’nın TL karşısında son aylarda hızla değer kazanması, ekonomiyi etkileyen başlıca olumsuz faktör haline geldi. Yükselişin nedenlerini ve Türkiye ekonomisindeki genel tabloyu Kemerburgaz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ile konuştuk.
DOSYA Kapalıçarşı’da zor zamanlar

Kapalıçarşı'nın nabzını tutanlar, gelinen noktanın kriz olduğu konusunda hemfikir. Sektör temsilcileirne göre kriz, Türkiye'de son dönemde yaşanan gelişmelerle yakından ilgili.
GÜNCEL TL’deki değer kaybı 2016’da sürecek

Ekonomist Türker Hamzaoğlu, 2015’ten 2016’ya Türkiye ekonomisinde yaşananları ve olası gelişmeleri yazdı. Uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch’in Türkiye Masası Direktörü Hamzaoğlu’na göre, Merkez Bankası, kendi yarattığı ‘Fed’den sonra para politikasını normalleştireceğim’ beklentisini yerine getiremeyerek büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Bu durum, yatırımcıların gözünde “Merkez Bankası üzerinde faiz indirmesi için baskı mı var?” algısını güçlendiriyor.
GÜNCEL Dolar ve altının yükselişi Çarşı’yı vurdu

7 Haziran seçimlerinden bu yana süren siyasi belirsizliğin etkisiyle dolar ve altın piyasası büyük bir dalgalanma yaşıyor. Bu dalgalanmanın kendini en çok hissettirdiği yerlerden Kapalıçarşı ise ciddi sıkıntılar yaşıyor. Mevcut durum karşısında “Kapalıçarşı esnafı ne düşünüyor?”, “Gelecek planları nedir?” gibi soruların cevaplarını Çarşı’da aradık. Ayrıca ekonomist Şant Manukyan’a, doların geleceği hakkındaki öngörülerini sorduk.
GÜNCEL Yunanistan için kritik 48 saat

Brüksel’de yapılan Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısında Yunanistan, Avrupalı ortaklarının yardım paketinin süresinin uzatılması önerisini reddetti. Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis ise Atina ile Eurogroup arasındaki anlaşmazlığa rağmen, 48 saat içinde ortak bir yol bulunup, namuslu bir anlaşma sağlanacağını söyledi.
GÜNCEL Doların yükselişi 2015’te de sürecek

Türkiye ekonomisi ve finansal piyasalar, 2015 yılına nispeten olumlu beklentilerle giriyor. Ekonomide 2015 yılının temel teması ise farklılıkların öne çıkması. Dört alanda bu faklılaşmanın öne çıkması beklenmeli: Para politikaları, büyüme, petrol ve döviz kurları.
GÜNCEL Piyasalarda Rusya soğuğu

Türk lirasında son günlerde hızlı bir değer kaybı yaşanıyor. Akla ister istemez, geçen sene bu zamanlarda yaşanan benzer sıkıntılar ve akabinde Ocak ayında Merkez Bankası’nın faizleri sert bir şekilde yüzde 10’a çıkarması geliyor. Her ne kadar, dolar kuru her gün yeni bir tarihi zirve yapsa da, durum geçen seneki kadar endişe verici değil.