AYHAN BİLGEN

GÜNCEL Ayhan Bilgen tutuklandı

Diyarbakır başsavcılığının itirazı üzerine yakalama kararı çıkartılan HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen tutuklandı.
GÜNCEL Bilgen: 237 parti yöneticimiz gözaltında

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, bu sabah eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda il ve ilçe yöneticisi 237 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bilgen, HDP’nin tutuklu bulunan Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Cumartesi günü kalp spazmı geçirdiğini belirterek, cezaevinde sağlık hizmetinden yararlanamadığını söyledi.
GÜNCEL HDP Meclis çalışmalarına geri dönüyor

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, 6 Kasım'da Eş Genel Başkanları ve yedi milletvekilinin tutuklanmasının ardından verilen “meclis çalışmalarına katılmama” kararını değiştirdiklerini, yeniden çalışmalara katılacaklarını açıkladı.
GÜNCEL 'Vekiller Türkiye'yi terk etti' iddiasına HDP'den açıklama

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen haber sitesi Rudaw'da çıkan ‘HDP’li milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer’in Türkiye’yi terk ettiği’ iddiasına açıklama geldi. HDP sözcüsü Ayhan Bilgen iddiayı yalanladı. Sarıyıldız ise "Kaçmadım, 10 gün sonra döneceğim" diye konuştu.
GÜNCEL ‘Partimizi kriminalize etmeye çalışıyorlar’

Dün gece HDP’nin Sultangazi ve Bahçelievler ilçe binalarına yönelik düzenlenen polis baskınlarına ilişkin açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Cesim Soylu, “Partimizi kamuoyuna karşı kriminal bir durum içindeymiş gibi yansıtmak istiyorlar” dedi. Soylu, “Esas suçlular partimize bu şekilde girenlerdir, baskına izin veren cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunuyoruz” diye konuştu.