YOLSUZLUK

GENEL Ermenistan’da Yolsuzluk Operasyonları

Paşinyan Başbakan koltuğuna oturduğundan bu yana, büyük bir hızla çalışıyor. Çalışmalarını yakından takip edenler “ Herhalde, muhalif olduğu 15 yıl boyunca, bu günlerin planını yapmış.” demekten kendini alamıyor.
GENEL Tümgeneral’in dokunulmazlığı kaldırıldı

Ermenistan Milli Güvenlik Servis ekipleri 16 Haziran’da milletvekili, Karabağ Savaşı kahramanı olarak bilinen Tümgeneral Manvel Grigoryan’ın evinde ve yazlığında arama yaptı. Arama sonucu onlarca ruhsatsız silah, garajında Karabağ için bağışlanmış birçok araç ve ordu için özel üretilmiş gıda malzemesi bulundu. Yapılan aramadan sonra gözaltına alınan Manvel Grigoryan’ın milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması için bugün Ermenistan Parlamentosu’nda yapılan oylamayla Grigoryan’ın dokunulmazlığı kalktı.
GÜNCEL Zencani'ye idam cezası

İran'da adı son yıllarda yolsuzluk soruşturmalarında geçen işinsanı Babek Zencani'nin yargılanmasında nihai karar açıklandı.
GÜNCEL Brezilya yolsuzluğa karşı ayakta

Brezilya genelinde geçtiğimiz Pazar başlayan protestolar onbinlerce kişinin katılımıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff'in yolsuzluklara karşı etkisiz tutumunu ve kötü giden ekonomik durumu eleştiren vatandaşlar, Cumhurbaşkanı'nın yargılanması talebiyle sokağa çıktı.
GÜNCEL Sepp Blatter sonrası FIFA

FIFA son 40 yıldır, büyük mâli hoyratlıkla, şeffaflıktan uzak ve şaibeli şekilde yönetiliyor. Bu durum ne zaman tartışma konusu olsa FIFA yöneticileri hırçınlaştılar ve meselenin üzerini kapatmak için türlü yollar buldular.
GÜNCEL Yolsuzluk, Türkiye'nin ikinci en büyük sorunu

TESEV’den yayımlanan ‘Yolsuzluk ve Yolsuzlukle Mücadele Türkiye Değerlendirme Raporu’na göre yolsuzluk Türkiye’nin en acil çözümlenmesi gereken ikinci sorunu. Toplumun yüzde 32’si ise yolsuzluğu kabul edilebilir buluyor.
GÜNCEL Hrant Dink, Ali İsmail, dört bakan

"Buradayız Ahparig", "Ali İsmail Korkmaz için Adalet" ve "dört bakan yüce divana gitsin" diye haykırdık geçen hafta... Aristo gibi "adalet ilkin devletten gelmelidir" dedik, çağrılarımızı, ümitlerimizi, teessürlerimizi tazeledik.
GÜNCEL Tapeler imha edilecek

4 eski bakanın yolsuzluk suçlamasıyla Yüce Divan’da yargılanmasını oylayan Meclis Soruşturma Komisyonu’ndan Yüce Divan’a sevkin gerekli olmadığı kararının yanı sıra, yolsuzluğa delil teşkil edebilecek tapelerin imhası kararı çıktı.