PONTUS

GÜNCEL Sümela Manastırı da Türk’müş meğer!

Hükümetin 2010 yılından itibaren sadece 15 Ağustos’taki ‘Meryem Ana Yortusu’nda ibadet edilmesine izin verdiği Sümela Manastırı için AK Parti'li Trabzon Belediyesi’nin sitesinde tartışmalı ifadeler kullanılıyor. Belediyeye göre ‘yamaca yapışmış bir harabe’ olan manastırın yüzlerce yıllık rivayetleri ‘basit bir Hıristiyanlık gayreti ile’ yaratılmış ve zorla kabul ettirilmiş! Sitede yer alan açıklamaya göre duvar süsleri de ‘Türk taklidi’.
ŞAPGİR Gökçek ile Kulin’in paylaştığı zihniyet dünyası

LGBT Dayanışma Derneği tarafından ‘Yılın Homofobiği’ ödülünü Melih Gökçek’ten sonra alan Ayşe Kulin’in Gökçek’le tek ‘ortak noktası’ bu değil. “Melih Gökçek ile aynı ödülü almak beni rencide etti” diyen Kulin, Ermeni düşmanlığı konusunda da Gökçek’le birleşiyor. Emre Can Dağlıoğlu, Gökçek ile Kulin’in ortak özelliklerini yazdı.
GÜNCEL ‘Hem Ermeni hem de Müslüman’ım’

Erol K. (38), üniversite yıllarından sonra inançlı bir Müslüman olarak yaşamaya başladı. Kuran’ı hayatının temel referansı kabul eden Erol K., bir buçuk yıl önce baba tarafının Ermeni olduğunu öğrendi. Ermeni kimliğini kabullenip sahiplenen, Ermenice öğrenerek dedelerinin kültürünü tanımaya çalışan Erol K., buna karşın Müslümanlığı da, bugüne kadar olduğu gibi yaşamaya devam ediyor ve iki kimliği tek bir bedende barışık bir şekilde taşıyor.