TÜZEL KİŞİLİK

TOPLUM Der Hayr maaşını devlet öderse...

Boyacıköy Yerits Mangants Kilisesi Vakfı Başkanı Nazaret Özsahakyan’ın “kiliselerde görevli din adamlarının maaşının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanması” talebiyle Diyanet’e yaptığı başvuru Kamu Denetçiliği Kurumu üzerinden Başbakanlık’a kadar ulaştı. Başbakanlık’ın bu dosyaya ne yanıt vereceği merakla beklenirken talep, yeni bir tartışmanın da kapılarını açtı.
TOPLUM Meclis yeni ama sorunlar eski

Genel seçimlerin ardından, 13 yıldır devam eden tek parti hükümetinin yerini yeni bir koalisyon hükümetinin alması bekleniyor. Yeni hükümeti bekleyen sorunlar dağ gibi. Gayrimüslim toplumların yıllardır kangren halini almış sorunları da yeni hükümetin gündeminde olacak.
TOPLUM Seçim için kritik adım

Etkinlikteki en dikkat çekici gelişme, Başepiskopos Ateşyan’ın Patriklik Ermeni Kilisesi’nin İsa Mesih’in Doğuş Yortusu ‘Surp Dzınunt’u kutladığı 6 Ocak’ta, Türkiye Ermeni Patrikhanesi’nde düzenlenen resepsiyonda Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan önemli açıklamalarda bulundu. Patrikhane’nin, seçimlerin yapılması için başvuruda bulunmak üzere hazırlıklarını son aşamaya getirdiğini kaydeden Ateşyan, gerekli prosedürü başlatmak üzere İçişleri Bakanlığı’ndan randevu talep ettiklerini belirtti.
TOPLUM Hovagim 1461 tescil bekliyor

Türkiye Ermenileri Patrikliği tarafından kurulmak istenen ve Ermeni toplumunda tartışmalara neden olan Hovagim 1461 Vakfı için mahkemeye tescil başvurusu yapıldı. Vakfın, Ocak ayında yapılacak olan duruşmanın ardından tescillenmesi ve kuruluşunun resmiyet kazanması bekleniyor.
TOPLUM Feriköy’de bütçe açığı kapanamadı

Bünyesinde okul barındıran vakıfların özellikle bütçe açıklarını kapatmak amacıyla düzenledikleri madağ sofraları, bu kez Feriköy Merametçiyan okulu için kuruldu. Düzenlenen Badarak ayinine, Başepiskopos Aram Ateşyan’ın riyasetindeki ayine, bazı vakıf başkanları ve Azınlık Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas da katıldı. Başepiskopos Ateşyan’ın vaazındaki ağırlıklı konu toplumun gündemi oldu.
TOPLUM 'Hovagim 1461' hamlesi

Başepiskopos Aram Ateşyan, Samatya’daki sevgi sofrasında, cemaatin tek merkezinin Patrikhane olduğu yönünde açıklamalarda bulundu. Beykoz Kilisesi Vakfı’nın Boğaz’daki arazisiyle ilgili süreçte de aktif rol alan Başepiskopos, ‘Hovagim 1461’ adıyla yeni bir vakıf kurma hazırlığında. Ateşyan, gelişmeyi Agos’a doğruladı, ancak toplumun hiçbir kurumunun çalışmalardan haberdar edilmemesi soru işaretleri doğuruyor.