TUTUKLULUK

GÜNCEL Tanıdığım Osman Kavala

Kanadalı sinema oyuncusu ve yönetmen Arsinée Khanjian, Osman Kavala'nın tutuklanması hakkında Agos okurları için yazdı.
GÜNCEL Hak savunucularının iddianamesi hazırlandı: 15 yıla kadar hapis istemi

Büyükada’da gözaltına alınan insan hakkı savunucularıyla ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede Af Örgütü yöneticisi Taner Kılıç hakkında, "silahlı terör örgütü FETÖ üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar, diğer hak savunucuları için "silahlı terör örgütüne yardım etme" suçundan 5 yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezası istendi
GÜNCEL Yannis Vasilis Yaylalı hakkında iddianame hazırlandı

22 Nisan’dan beri tutuklu bulunan aktivist ve vicdani retçi Yannis Vasilis Yaylalı hakkında iddianame hazırlandı. Yarım sayfalık iddianamede Yaylalı “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik”, “halk arasında korku ve panik yaratmak”, “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ve “suçu ve suçluyu övmek”le suçlanıyor.
GÜNCEL TTB'li doktorların muayene etme talebi üç kez reddedildi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İnsan Hakları Kolu’ndan Selma Şengör, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın TTB'ye bağlı doktorlarca muayenesine izin verilmediğini belirtti; Gülmen ve Özakça'nın bir an önce tahliye edilmesini talep etti.
GÜNCEL 4 belediye eşbaşkanı daha tutuklandı

Aralarında Kulp Belediye Eşbaşkanı Sadiye Süer Baran, Urfa’da da Viranşehir Belediye Eşbaşkanı Emrullah Cin ile Bozova Belediye eşbaşkanları Zeynel Taş ve Fatma Doğan'ın da bulunduğu 21 kişi tutuklandı.