MURAT SÜME

TOPLUM Süme için Patrikhane devrede

Büyükdere Surp Hıripsimyants Kilisesi Vakfı Başkanı Murat Süme'yle ilgili ortaya çıkan haberler ve iddialar üzerine vakfın eski yöneticileri Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne (VGM) şikayet talebinde bulundu.
TOPLUM Yine Süme yine karanlık işler

Büyükdere Surp Hıripsimyants Kilisesi Vakfı’nda tartışmalar devam ediyor. Vakıf Başkanı Murat Süme’nin tartışmalı mezarlık arazisinin imar işlemleri için vekalet verdiği ortaya çıktı.
TOPLUM Süme’nin başvurusu tartışma yarattı

Büyükdere Surp Hripsimyants Kilisesi Vakfı Başkanı Murat Süme’nin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru tartışma yarattı. Kimsenin bilgisinin olmadığı söz konusu başvuru, 17 Haziran Salı günü yapılan son VADİP toplantısında Yeniköy Küd Dıpo Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Sevan Şeşetyan tarafından katılımcıların dikkatine sunuldu. Daha önce, kimsenin görüşüne başvurmaksızın vakfa ait hayratlardan birini sattığı için yoğun eleştirilere maruz kalan Süme, bu kez de tartışmalı Büyükdere Mezarlığı arazisi için başvuruda bulundu.
TOPLUM Süme’den ‘tehdit edildim’ iddiası

Birçok davayla ve yoğun eleştirilerle karşı karşıya olan Büyükdere Surp Hripsimyants Kilisesi Vakfı'nın başkanı Murat Süme'ye tartışmalı bütün meseleleri sorduk.
TOPLUM Büyükdere önce sattı, sonra aldı

İki yıl önce, vakfa ait bir arsayı toplumu bilgilendirmeden sattığı için eleştirilerin odağına yerleşen, Büyükdere Surp Hıripsimyants Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Murat Süme, kilise vakfına gelir getirecek bir mülk aldıklarını açıkladı.