PARALEL YAPI

GÜNCEL Kaynak Holding'e kayyum

"Paralel devlet yapılanması" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve bir derneğe kayyum atandı.
GÜNCEL İzmir “Paralel yapı” soruşturmasında 17 tutuklama

İzmir merkezli 18 ilde Salı günü yapılan “paralel yapı”ya operasyonunda gözaltına alınan 36 kişiden 17 tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklananlar arasında eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve birçok emniyet müdürü var.
GÜNCEL Emre Uslu hakkında yakalama kararı

Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıkartıldı. İstanbul 3.Sulh Ceza Hakimliği tarafından çıkarılan kararın gerekçesi: "Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs, siyasal veya askeri casusluk amacıyla bilgi temini"
GÜNCEL Rober Koptaş:

Rober Koptaş yazdı: “Bu dava ‘paralel’e sığmaz” başlığından rahatsız olanlara sorulacak soru çok açık: Siz Hrant Dink cinayetinin her yönüyle aydınlatılmasını, siviliyle askeriyle tüm devlet görevlilerinin ve onların üstü konumundaki siyasi sorumluların ortaya çıkmasını ‘sahiden’ istiyor musunuz?
GÜNCEL Dışişleri Bakanından kafa karıştıran açıklamalar

Anadolu Ajansı’na konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na göre, ‘2015 olaylarında paralel yapı Türkiye’nin aleyhine çalışıyor.’ Çavuşoğlu, Doğu Perinçek'in, Büyük Daire'de 28 Ocak'ta görülecek davasına da katılması gerektiğini savundu.
GÜNCEL Bu dava ‘paralel’e sığmaz - 2

Dün olduğu gibi bugün de yapılması gereken tek şey, Hrant Dink cinayetinin tüm yönleriyle aydınlatılması, sorumluların topyekûn yargı önüne çıkarılması ve cezasız kalmaması. Böyle yapılmadığı sürece, gerçeğin sadece bir yüzünün birtakım mizansenlerle paketlenip sunulmasına karnımız tok.
GÜNCEL Melih Gökçek: Cemaat İslam'a büyük darbe vurdu

17 Aralık'ı cemaatin AK Parti hükümetini sırtından hançerlemesi olarak değerlendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 'Biz onları can bildik, kardeş bildik. Allah rızası için çalıştıklarını düşünerek her türlü desteği verdik. Başbakanımız için de öyleydi' dedi. Cemaatin İslam'a büyük darbe vurduğunu belirten Gökçek, 'Bu sebeple benim için hareket öldü' şeklinde konuştu.