ÇAĞRI

GÜNCEL HDP’den müzakere çağrısı: Silahlar sussun, fikirler konuşsun

HDP Merkez Yürütme Kurulu bir açıklama yaparak, “Şimdi bir kez daha bir fırsatla karşı karşıyayız. Bir kez daha vicdanlı ve demokrat tüm kesimlerin, çözüm, barış, eşitlik ve adalet isteyenlerin iradesi ile Türkiye’de bir barış ve çözüm dalgasını yaratma fırsatının eşiğindeyiz” dendi.
GÜNCEL Sarkisyan’dan Alman Federal Meclisi’ne çağrı

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, yarın Federal Almanya Meclisi’nde oylanacak Ermeni Soykırımı Tasarı için Alman parlamenterlere çağrıda bulunarak, tasarıyla Türkiye-AB mülteci anlaşması arasında bağlantı kurmamalarını istedi.
TOPLUM Dadyan Okulu için Selina Doğan’dan proje çağrısı

İki hafta önce “kiralık ilanı” verilen Dadyan Okulu’nun tarihi binasının, CHP İstanbul milletvekili Selina Doğan’ın devreye girmesiyle, kiralanmasından 15 Haziran’a kadar vazgeçildi. Doğan, bu tarihe kadar kendisine Dadyan Okulu için proje gönderilmesi çağrısında bulundu.
GÜNCEL 62 ülkeden 1406 akademisyen: Cadı avına son verin

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıktan sonra işlerinden atılan, haklarında soruşturma açılan ve tutuklanan Barış İçin Akademisyenler girişimine 62 ülkedeki meslektaşlarından destek açıklaması geldi. 1406 akademisyen “cadı avına son verilmesini” talep etti.
GÜNCEL Sur’da güvenli tahliye için 24 saat ara talebi

Sokağa çıkma yasaklarının ve çatışmaların 84. güne girdiği Diyarbakır Sur ilçesinde yaralıların ve mahsur kalan sivillerin çıkarılması için Valilikle görüşmelerini sürdüren heyet bugün bir basın açıklaması yaparak, sokağa çıkma yasağına 24 saat ara verilmesini istedi.
GÜNCEL Vakıflıköy’den Kesablılar için yardım çağrısı

Suriye’nin Kesab kasabası ve çevresinde kontrolü ele geçiren muhalifler, 21 Suriyeli Ermeni’yi Türkiye’ye getirdi. Hatay’da bulunan ve Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Vakıflıköy’e yerleştirilen Suriyeliler için yardım kampanyası başlatıldı.