BEYKOZ SURP NİGOĞAYOS KİLİSESİ VAKFI

TOPLUM Beykoz Komisyonu’ndan kritik hamle

Beykoz Komisyonu'nun Avukat Ali Elbeyoğlu'yla yaptığı görüşmeler sonucunda, Elbeyoğlu'nun komisyonunda indirime gidildi; kendisini imar sonrası yetkili kılan protokol feshedildi.
TOPLUM Beykoz arazisinde milyonluk tartışma

Beykoz Surp Nigoğayos Ermeni Kilisesi Vakfı’nın el konan ve daha sonra hukuki mücadele sonrasında kazanılan arazi ve alınan tazminatların nasıl kullanılacağı konusunda görev yapacak komisyon mesaiye başladı. Kurulan komisyon ilk iş olarak gazetecilerin karşısına geçip süreçle ilgili soruları yanıtladı, iddialara cevap verdi.
TOPLUM Beykoz arazisinin nasıl kullanılacağı soru işareti

Beykoz Ermeni Mezarlığı'na ait tapunun, 2013 yılında Beykoz Surp Nigoğayos Ermeni Kilisesi Vakfı'na iade edilmesinin ardından yaşanan sevinç kısa süre sonra yerini soru işaretlerine bıraktı. Vakıf tarafından üst kullanım hakkı Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı'na verilen arazi için imzalanan protokoller, Beykoz Vakfı tarafından üst kullanım hakkı Patrikhane bünyesinde kurulacak Hovakim 1461 Vakfı'na devredilmek üzere iptal edildi. O tarihten bu yana Patrikhane tarafından arsanın geleceğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmaması, kapalı kapılar ardında görüşmelerin yapıldığına dair söylentiler çıkmasına neden oluyor.
GÜNCEL Beykoz düğümü çözüldü

Beykoz Surp Nigoğayos Kilisesi Vakfı’nın, gasp edimli olan, Boğaz kıyısındaki arazisinin geri alınmasının ardından yaşanan sorunlar, uzun süren müzakereler sonucunda nihayet çözüldü. Arazinin üst kullanım hakkı, daha önce bir protokolle kararlaştırıldığı gibi Surp Pırgiç Hastanesi’nde kaldı. Yakın zamanda bu duruma karşı çıkan Başepiskopos Aram Ateşyan geri adım atmak zorunda kaldı.