ŞARKI

KÜLTÜR SANAT ‘Hikâyemin başladığı yere, evime dönüyorum’

Her cümlesinde, yersiz yurtsuzluk hissi ve memleket özlemi olan Suriyeli şarkıcı Lena Chamamyan: "Yurda dönüş umudunu yavaş yavaş kaybetmek, bir anlamda bana yardım etti. Bazen evine dönmenin bir yolu yoktur, anladım. Bu durumda yapman gereken, evini gittiğin yere götürmektir."
DERKENAR Bir şarkıdan bile nefret edenlerle nasıl olacak bu işler Abidin?

Bana nefretin resmini yapabilir misin Abidin? Türkiye’de doğup büyüdüysen neden yapmayasın ki, bal gibi de yaparsın. Bir sabah uyanıp gazeteyi eline aldığın anda ya da İnternette dolaşırken rastladığın bir haber ya da videoyu gördükten sonra, ilham illa ki koşa koşa gelir. Gelmez deme Abidin, gelir... Valla gelir, billa gelir...
GÜNCEL Ermenice şarkı yarışmasından 'müzikal ırkçılık'

İlk uluslararası Ermenice şarkı yarışması ‘Tsovits Tsov’ (Denizden Denize) 23 Kasım’da, Moskova’da, Kremlin Sarayı’nda yapılacak. Amatör ya da profesyonel olun, hiç fark etmez, özgün veya geleneksel bir Ermenice şarkı kaydınız olduğu sürece yarışmanın kapısı size açık. Yalnız, ‘minik’ bir sorun var: Şarkınız, Azerbaycan’a özgü köklü bir müzik geleneği olan Muğam tarzındaysa, kendinize ırkçı olmayan bir yarışma bulmanız gerekecek!..