ŞEBNEM KORUR FİNCANCI

GÜNCEL Şebnem Korur Fincancı: Herkes cehenneme yüzünü çevirmiş durumda

Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı, hayatı insan hakları için mücadele ve adalet arayışıyla geçmiş bir isim. Fincancı, 2014 yılında Uluslararası Hrant Dink Ödülü’ne de layık görülmüştü. Fincancı ile 15 Temmuz sonrasında yaşadığımız süreci konuştuk.
GÜNCEL Fincancı ve Önderoğlu'na tahliye

Özgür Gündem'e destek verdikleri için tutuklanan Şebnem Korur Fincancı ve Erol Önderoğlu tahliye edildi. Ahmet Nesin için henüz karar çıkmış değil.
GÜNCEL Bir günlük yayın yönetmenliğine 14 yıl hapis istemi

Özgür Gündem’e “Nöbetçi Genel Yayan Yönetmenliği” yaptıkları için tutuklanan Fincancı, Önderoğlu ve Nesin için hazırlanan iddianamede savcı 2 yıldan 14 yıla kadar hapis istedi. Öte yandan sivil toplum kuruluşları üç tutuklu için Bakırköy Kadın Cezaevi önünde “Özgürlük Nöbeti” başlattı.
GÜNCEL Ahmet Nesin’in eşi: Eşimle gurur duyuyorum

Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi yayın yönetmenliği yaptığı için tutuklanan Fincancı, Önderoğlu ve Nesin için gazeteci örgütleri bir basın açıklaması yaptı. Tutukluların serbest bırakılmasını isteyen örgütler, basın özgürlüğü için herkesi bu akşam saat 19.30’daki eylem için Galatasaray’a çağırdı.