EKOLOJİK

GÜNCEL Ekümenik Patrik İzlanda’dan gezegene mesaj verdi

Kuzey Kutbu halklarının sorunlarına ortak çözümler bulmak için her sene düzenlenen ‘Arctic Circle’ (Kuzey Kutbu Çemberi) toplantılarının bu seneki açılış konuşmasını Ekümenik Patrik Bartholomeos yaptı.
GÜNCEL ‘Doğaya zulmederken aramızda barış tahsis edemeyiz’

ASULİS Dil, Diyalog, Demokrasi Laboratuvarı’nın düzenlediği “Çevresel Adaletsizlik ve Ayrımcılık” paneli, Ömer Madra’nın moderatörlüğünde 2 Şubat tarihinde Hrant Dink Vakfı Havak Salonu’nda gerçekleşti. Güven Eken, Bengi Akbulut ve Cemil Aksu’nun konuşmacı olarak katıldığı panelde, ekolojik krizin farklı sosyo-ekonomik sınıflar üzerinde ne gibi etkileri olduğu tartışıldı.
GÜNCEL Yerevan’da heybe plastik poşete karşı

Yerevan’da bazı marketler plastik poşet kullanımını azaltmak için, alışverişten sonra birçok Avrupa ülkesinde ve Rusya’nın bazı şehirlerinde uygulandığı gibi poşet için bedel istemeye başladı. Bu uygulama ilk günlerde büyük bir tepkiyle karşılansa da alışveriş için bez heybe kullananların sayısı çoğalmaya başladı bile.
GÜNCEL Ruhanilerden 'ekolojik' hamle

Papa Francis ve Ekümenik Patrik Bartholomeos, 1 Eylül’ün “Tanrı’nın Yarattıklarını Koruma Günü” olarak kutlanmasını ve ekolojinin korunması için bilinçlendirme çalışmaları yapılmasını kararlaştırdı.