DERGİ

GÜNCEL Moda dergisine

Elle dergisinin modada feminizm rüzgarlarını ele aldığı mart sayısı, "çocukların maneviyatı üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğu” gerekçesiyle muzır neşriyat kapsamına alındı.
GÜNCEL ‘Enternasyonal Şalala’ yeniden

Memleketin nevi şahsına münhasır dergilerinden Express, iki yıllık aranın ardından geri döndü. Özel sayı raflara çıkmışken, derginin kurucularından, editör Yücel Göktürk’ten birkaç tüyo aldık.
GÜNCEL Nokta Dergisi'ne polis baskını

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bir asker cenazesi önünde ‘selfie’ çektirdiği bir fotomontajı manşetine taşıyan Nokta Dergisi’nin bu haftaki sayısı hakkında toplatma kararı çıkarıldı. Polis dün gece dergiye baskın yaptı.
GÜNCEL Dergilerden 100. yıla özel sayılar

Ermeni Soykırımı’nın 100. yılında, soykırım kurbanlarının anıldığı 24 Nisan gününe yaklaşılırken, kültür, siyaset ve edebiyat dergilerinden özel sayılar gelmeye başladı. Birikim, #tarih, Toplum ve Bilim, Atlas, Evrensel Kültür ve Mesele dergileri, soykırımın 100. yılı için özel dosyalarla bu ay okurlarla buluşuyor.
GÜNCEL LGBTİ bireylerin yirmi yıllık kamusal alanı: Kaos GL

Kaos GL, bugün 20 yaşına girdi. Yirmi yıl önce “Kaos Şanlıyor” başlıklı manifestosuyla eşcinsellere söz söyleme alanı açan dergiyi, akademisyen İdil Engindeniz Şahan ve derginin Genel Yayın Yönetmeni Aylime Aslı Demir ile konuştuk.