MUHALİF

GÜNCEL Ermeni bir aktivist neden Azerbaycan’a sığınır?

Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan medyasında “şok” olarak lanse edilen haber Ermenistan gündeminde de oldukça büyük bir yer işgal etti. Azerbaycan’ın hemen hemen tüm yayın organlarının verdiği habere göre, Ermenistanlı muhalif bir aktivist Martirosyan, Azerbaycan'a sığınmıştı. Olayın iç yüzü araştırılınca, Martirosyan’un ilticasının ardından başka nedenler olduğu ortaya çıkıyor.
KÜLTÜR SANAT Muhalif yayınevine şaibeli denetim

Ermenistan’da muhalif kitaplar yayımlayan Antares Yayınevi, Ermenistan Maliye Bakanlığı tarafından sürekli olarak teftiş ediliyor. Ermenistan hükümetinden baskı gören yayınevine yönelik mali teftiş uygulamasının, hükümetin yıldırma politikalarından biri olduğu düşünülüyor.
GÜNCEL Kesab’dan Vakıflı’ya çirkin şovun iç yüzü

Kesablı yaşlı Ermeniler, muhalifler tarafından Türkiye’ye getirildi ve bir şov malzemesi olarak kullanıldı. Gazete sutunlarını, “Türkiye Ermenilere kucak açtı” minvalinde haberler süsledi. Vakıflıköy’e giden Karin Karakaşlı, Kesab’dan getirilen Suriyeli Ermenilerle görüşerek olayın iç yüzünü yazdı.
GÜNCEL ‘Evin anahtarını sakallı adama verip geldim’

Kesab kasabası 21 Mart’tan bu yana İslami ve Türkmen grupların elinde. Kesab’da çoğunluğunu yaşlıların oluşturduğu 30 kadar kişinin kaldığı tahmin ediliyor. Bu insanlardan ikisi, muhalifler tarafından Türkiyeli yetkililere teslim edildi. 82 ve 84 yaşındaki Titizyan kardeşler, Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Vakıflı’da misafir ediliyorlar. Sırpuhi Titizyan, memleketinden ayrılırken evinin anahtarını kendilerini almaya gelen militanlara vermiş.