TİGRAN HAMASYAN

KÜLTÜR SANAT Tigran Hamasyan’la tarihî Ermenistan’a yolculuk

Tigran Hamasyan ve Yerevan Devlet Oda Korosu’nun 2015’te Anadolu’ya, bir nevi Tarihî Ermenistan’a yaptıkları yolculuğu konu alan video enstalasyonu ‘Luys i Luso: Ermeni Müziğine Sinematografik Bir Yolculuk’ 23 Mart Perşembe günü Depo’da açıldı.
KÜLTÜR SANAT Tigran Hamasyan’la zamanda yolculuk

23 Mart’ta Depo’da açılan ‘Luys i Luso: Ermeni Müziği İçinde Sinematik bir Yolculuk’ sergisi, Tigran Hamasyan’ın Yerevan Oda Korosu’yla birlikte üç ülkede verdiği konserlerin kayıtlarından hazırlanan bir ses ve video yerleştirmesini izleyiciyle buluşturuyor.
GÜNCEL Hamasyan’ın en mütevazi sahnesi

Dünyaca ünlü piyanist Tigran Hamasyan Ermenistan Gümrü’de evsizler için bir açık hava konseri düzenledi. Amacı deprem sonrasında hala tam anlamı ile düzelemeyen sosyal duruma dikkat çekmekti. Konser Ermenistan’da büyük etki yarattı.
KÜLTÜR SANAT Hamasyan’ın Vakıflı durağından

1915’in 100. yılında 100 kilisede konser vermek üzere piyanosuyla yollara çıkan dünyaca ünlü caz piyanisti Tigran Hamasyan, Şef Harutyun Topikyan yönetimindeki Yerevan Oda Korosu’yla birlikte çıktığı ‘Luys i Luso’ turnesi kapsamında Ani, Akhtamar, Diyarbakır ve Kayseri’nin ardından, 29 Haziran Pazartesi akşamı Vakıflıköy’de dinleyiciyle buluştu. Tabii, Anadolu’nun diğer kiliselerinde verdiği konserlerine gelenlerden farklı bir dinleyici kitlesiyle...
KÜLTÜR SANAT Dünya gözüyle Tigran Hamasyan

Tigran Hamasyan, şef Harutyun Topikyan yönetimindeki Yerevan Devlet Oda Korosu’yla beraber, Ermeni Kilise Müziğini cazla harmanladığı ‘Luys i Luso’ turnesine Haziran ayında başladı. Bu turne kapsamında Ani’de ve Akhtamar’da konser veren Hamasyan, Diyarbakır, Kayseri ve Vakıflı’dan sonra İstanbul’a gelecek. Sanatçı, İstanbul Caz Festivali’nin etkinliği olarak, 30 Haziran’da Aya İrini’de ‘Luys i Luso’ repertuvarının, 1 Temmuz’daysa son albümü ‘Mockroot’tan şarkıların yer aldığı iki konser verecek. Ani ve Akhtamar’da canlı olarak izleme şansı bulduğum Hamasyan’ın sözleri ve o iki günün izlerinden bir sayfaya sığan kadarı burada.