ÇOCUK İSTİSMARI

GÜNCEL Önergenin iptali için imza kampanyası

TBMM Genel Kurulu'nda dün akşam tartışmalara neden olan Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı ile ilgili düzenlemeye ilişkin tepkiler sürüyor. Önerge, açık oylamada 184 oyu bulamaması sebebiyle Salı günü tekrar görüşülecek
GÜNCEL Kadının hakları bahane ‘aile bütünlüğü’ şahane

Meclis’te kurulan ‘Boşanma Komisyonu’nun dört aylık çalışmanın ardından hazırladığı rapor, insan hakları örgütlerini ayağa kaldırdı. Kadın haklarını tırpanlayan, çocuk istismarına kapı aralayacak tartışmalı öneriler içeren rapor, kadın örgütlerinde çalışan avukatlara göre hem uluslararası ve yasal mevzuatlara aykırı, hem de kadınların bugüne kadar kazandığı hakları ellerinden alıyor.
GÜNCEL Çocuk istismarı her yerde

Türkiye’de çocuk istismarının gündem oluşturduğu bu günlerde, bir başka çocuk istismarı haberi de Kudüs’ten geldi. 1990’ların başında yaşanan çocuk istismarı, dikkatleri Kudüs’teki Jarankavorats Ermeni okuluna çevirdi.
GÜNCEL Çocuk istismarıyla ilgili ortak araştırma önergesi

AKP tarafından reddedilen ‘çocuk istismarının engellenmesine yönelik komisyon’ önerisi için ortak araştırma önergesi verilecek. AKP Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, ortak bir araştırma önergesi verileceğini belirterek, önergenin yarın TBMM Genel Kurulunda görüşülerek araştırma komisyonu kurulacağını söyledi.
GÜNCEL "Bütüncül bir çocuk politikası üretilmeli’

Çocuk hakları alanında çalışma yapan Gündem Çocuk Derneği’nden Ezgi Koman, çocuk istismarı ve çocuk ölümlerinin önüne geçmenin sadece ceza artırımı ile sağlanamayacağı görüşünde. Koman, çocuk istismarı ve çocuk ölümleri ile ilgili olarak AGOS’a konuştu.