MURAT BARDAKÇI

GÜNCEL Murat Bardakçı ve Ermeni soykırımı

Murat Bardakçı’nın 1915 ile ilgili bulunduğu konum nevi şahsına münhasır. Bardakçı pek çok yazısında Ermenilere uygulanan şiddeti hiç saklamadan açıkça yazdı. Buna rağmen, yaşananların arkasında Ermenileri yok etmek gibi bir gaye olmadığını savunarak, tehcir kararını meşru müdafaa olarak nitelendiriyor.
GÜNCEL Halaçoğlu ‘nun da sevk defterlerinden haberi yokmuş

Türk Tarih Kurumu eski başkanlarından MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, gazeteci Murat Bardakçı’nın iddia ettiği sevk defterlerinin saklanması olayından haberdar olmadığını, bu konuda sorulacak soruların esas muhatabının yine Bardakçı olduğunu söyledi.
GÜNCEL Bardakçı’ya cevap

Murat Bardakçı’nın, geçen hafta Agos’un manşetten verdiği ‘1915'in belgesini sümen altı etmişler’ başlıklı haberiyle ilgili yazısına cevap veriyor ve söyleşinin ilgili kısmının, Murat Bardakçı’nın onayından geçmiş deşifresini yayımlıyoruz.
GÜNCEL 1915'in belgesini sümen altı etmişler

Gazeteci Murat Bardakçı, bir TTK yetkilisinin 1915’te verilen tehcir kararı sonrasında tutulan sevk defterlerini Osmanlı arşivlerinden alarak, başka bir kurumun arşivinde sakladığını söyledi. Bardakçı’ya göre, bu iş, resmî bir kararla ilgili değil, bireysel işgüzarlığın sonucu. TTK’nın değişen yönetimi bile, bu belgelerin nerede olduğunu şu an bilmiyor.
DERKENAR Bir şarkıdan bile nefret edenlerle nasıl olacak bu işler Abidin?

Bana nefretin resmini yapabilir misin Abidin? Türkiye’de doğup büyüdüysen neden yapmayasın ki, bal gibi de yaparsın. Bir sabah uyanıp gazeteyi eline aldığın anda ya da İnternette dolaşırken rastladığın bir haber ya da videoyu gördükten sonra, ilham illa ki koşa koşa gelir. Gelmez deme Abidin, gelir... Valla gelir, billa gelir...