PATRİK SEÇİMİ

TOPLUM Patrikhane'de gergin kutlama

Ermeni Kilisesi’nin 6 Ocak’ta kutladığı İsa Mesih’in Doğuş ve Beliriş Yortusu için aynı gün Kumkapı’daki Ermeni Patrikhanesi’nde düzenlenen ve çok sayıda vakıf yöneticisinin de katıldığı kabul töreninde Ortaköy Vakfı Başkanı İskender Şahingöz’ün son zamanlarda yapılan karşılıklı açıklamaların toplu zarar verdiğini söylemesinin ardından Gedikpaşa Vakfı Başkanı Harutyun Şanlı, Başepiskopos Ateşyan’ın kendisine karşı olanları ‘angirtler’ (terbiyesizler) olarak nitelemesine tepki gösterdi. Ateşyan’ın da yanıt vermesi üzerine toplantı gergin bir havada sona erdi.
TOPLUM Ateşyan kendini dayatıyor

Ateşyan kendi facebook hesabından uzun bir açıklama yaptı. “Hakkımda bunca zamandır atıp tutan zavallılar”, “takke düştü, kel göründü”, “foyaları ortaya çıktı” gibi ifadelerin de yer aldığı bu açıklamada Ateşyan Patrik genel vekilliğinden istifa etmemesini “Patrikhaneyi aylardan beri kayıtsız şartsız Değabah Srpazan’a teslim etmişim. Benden daha ne isteniyor acaba?” sözleriyle savundu.
TOPLUM Altun: Kaosun kimseye faydası yok

Beşpeskopos Ateşyan’ın Ermenistan’daki açıklamalarının ardından Türkiyeli Ermeni toplumunun tanınan isimlerinden Dikran Altun Ermenistan’daki Şant tv’ye konuk oldu ve Ateşyan’ın sözlerini değerlendirdi. Altun bu yayına ilişkin Agos’un sorularını yanıtladı.
TOPLUM ‘Huzursuzluk devam ediyor’

1960’lardan beri toplum için çalışmalar yürüten, önceki Patrik seçimlerinde süreci çok yakından izleyen isimlerden biri Harun Keçecioğlu. Bu hafta gazetemizi ziyaret etti ve içinde bulunduğumuz sürece dair eleştirilerini sıraladı. Keçeci, Değabah Bekçiyan’ın engellenmeye, yerine Ateşyan’ın getirilmesine çalışıldığını söylüyor.
GÜNCEL Patrik seçimi Meclis gündeminde

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Patrik seçiminin yapılamamasını TBMM gündemine taşıdı. Paylan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Patrik seçimine yapılan müdahalenin kaynağını sordu.
TOPLUM Şirinoğlu'dan Ankara ziyaretine dair açıklama

Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu 15 Kasım Çarşamba günü Ankara’da Vakıflardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı danışmanlarıyla gerçekleştirdiği görüşmeye dair açıklama yaptı.
TOPLUM Ankara'da gizli kapaklı temaslar

Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu 15 Kasım Çarşamba günü Ankara’da Vakıflardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı danışmanları ile görüştü.