LGBTİ ONUR HAFTASI

GÜNCEL Ermenistan ve Diaspora’da LGBT olmak

ABD’li Ermeni aktivist Kyle Khandikian 23 Haziran Perşembe günü saat 19.30’da, Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği’nde ‘Ermenistan’da ve Diaspora’da LGBT Olmak’ başlıklı bir söyleşiye katılacak.
GÜNCEL Alperen Ocakları'ndan Onur Yürüyüşü’ne tehdit

Alperen Ocakları, 19 Haziran’da yapılacak Trans Onur Yürüyüşü ve 26 Haziran’da yapılacak LGBT Onur Yürüyüşü’ne engel olacaklarını açıklayarak, “Biz şimdi uyarıyoruz. Önceden olacakları bildirdik, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz” diyerek tehditte bulundu.
İNSAN HAKLARI Onur Yürüyüşü'ne karşı nefret kampanyası

'Müslüman Anadolu Gençliği' isimli örgüt, Haziran’ın son haftası kutlanacak olan Onur Haftası için sosyal medyada bir linç ve nefret kampanyası başlattı. Facebook yönetimi açıkça saldırıya davet eden sayfayı ‘standartlarını ihlal etmediğini’ belirtti.
GÜNCEL Valiliğe göre Onur Yürüyüşü'ne orantılı müdahale edilmiş

İstanbul Valiliği, bu sene 13. kez düzenlenen Onur Yürüyüşü’ne katılmak üzere bir araya gelmiş insanlara karşı düzenlene polis saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, müdahaleye gerekçe olarak “yürüyüş için izin alınmaması ve provokasyona açık olması” gösterildi.
GÜNCEL

23. LGBTİ Onur Haftası’nda yer alan “Komşu Ülke Ermenistan’da LGBTİ Mücadelesi” başlıklı oturuma katılmak için Ermenistan’dan gelen Pink Armenia Proje Koordinatörü, Nvard Magaryan, Ermenistan’da medya ve devletin başını çektiği homofobiye karşı var olmayan çalışan LGBTİ bireyleri, hak mücadelesinin Türkiye’deki mücadeleyle hangi noktalarda kesiştiğini anlattı. Arada laf ister istemez Yerevan’da devam eden protestolara da geldi.