HELSİNKİ YURTTAŞLAR DERNEĞİ

GÜNCEL Saha 3. sayısında 'tekinsiz şehre' bakıyor

Helsinki Yurttaşlar Derneği’nin hazırladığı ‘Saha’ Dergisi’nin üçüncü sayısı yayımlandı. Üç ayda bir yayımlanan dergi, Nisan-Haziran sayısında tekinsizliğin gölgesindeki kente bakıyor.
GÜNCEL İstihbarat sivil toplumu ‘yakından’ izlemiş

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi’nin, Helsinki Yurttaşlar Derneği ve Roman Derneklerinin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarını yakından izleyerek haklarında rapor yazdığı ortaya çıktı.
GÜNCEL Diyarbakır’da herkesin bildiği sır

Diyarbakır, önce HDP mitinginin bombalanması, ardından da 4 kişinin öldürülmesiyle yine gergin günlerden geçiyor. Gözlemlerde bulunmak üzere Diyarbakır’a giden heyette yer alan, Helsinki Yurttaşlar Derneği’nden Nalan Erkem ve Mazlumder Diyarbakır yönetim kurulu üyesi Reha Ruhavioğlu, şehrin nabzını aktardı. Görgü tanıklarının aktardıklarına bakılırsa, bölgede aylardır tırmanan cihatçı bir damar var, nelerin yaşandığını polis dahil herkes biliyor ama kimse harekete geçmiyor.
TOPLUM Öğretmenler, öğrenciler! Yavaş-Gamats yaz okulu başlıyor

Helsinki Yurttaşlar Derneği ve Helsinki Yurttaşlar Meclisi Vanadzor ofisinin düzenlediği Yavaş-Gamats Yaz Okulu için başvurular başladı. Türkiye ve Ermenistan toplumları arasında güven inşasına ve barışma sürecine destek vermek üzere, bu iki ülkeden öğretmenler ve eğitim fakülteleri öğrencileri bir hafta için bir araya gelecek. Son başvuru tarihi 30 Haziran.