ONUR YÜRÜYÜŞÜ

GÜNCEL Onur Yürüyüşü'ndeki gözaltı rekorunun tanıkları anlatıyor

Onur Ayı kapsamında İstanbul’da düzenlenmek istenen 20. Onur Yürüyüşü, geçen hafta polisin sabah saatlerinden itibaren Taksim ve çevresini ablukaya almasıyla engellenmeye çalışıldı. Onur Yürüyüşü’nü yapmak için bir araya gelmeye çalışan toplam 373 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ertesi gün serbest bırakılsa da ters kelepçelerle uzun süre bekletildiler, bazı avukatlar da tartaklandı. 373 gözaltı son dönemin rekoru olarak da kayıtlara geçti. Tanıkları o günü anlattı.
GÜNCEL Tiflis Onur Yürüyüşü’nde saldırıya uğrayan gazeteci hayatını kaybetti

Tiflis'te geçen hafta yapılması planlanan Onur Yürüyüşü’nü protesto eden kitleler, aralarında onlarca gazetecinin de bulunduğu birçok insana saldırmıştı. TV Pirveli kameramanı Alexander Lashkarava uğradığı saldırı sonucunda birçok kırık ve yaralanmayla hastaneye kaldırılmıştı. Lashkarava, kaldırıldığı hastanede ameliyat olması gerekirken, 8 Temmuz Perşembe günü taburcu edildi. Kameraman, aynı evde yaşadığı annesi tarafından 11 Temmuz Pazar sabahı yatağında ölü bulundu.
GÜNCEL Tiflis'te saldırı altında bir  Onur Yürüyüşü

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te 5 Haziran’da yapılması planlanan Onur Yürüyüşü bu yıl da yürüyüş öncesi saldırılar sonucu güvenlik sebepleri nedeniyle iptal edildi. Onur Yürüyüşü organizasyonunu üstlenen Tbilisi Pride’ın ofisi, LGBTİ+ karşıtı grupların saldırısına uğradı, onlarca gazeteci ve aktivist darp edildi.
GÜNCEL İstanbul'da Onur Yürüyüşü: Gözaltı, darp ve işkence

Her yıl haziran ayının son hafta sonu yapılan Onur Yürüyüşü ise bu yıl polisin çok sert saldırısıyla geçti. İstanbul Valiliği’nin Maltepe Miting alanını yasaklamasının ardından Taksim’de yapılmak istenen 19. İstanbul Onur Yürüyüşü, bu kez de Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından engelledi. Taksim’de toplanan kitleye polis saldırdı, en az 20 kişi gözaltına alındı. Polisin plastik mermi kullandığı yürüyüşte gözaltına alınanlara ters kelepçe takıldı, darp edildi. Polisin hedefindekiler yalnızca yürüyüşe katılanlar değildi. Mis Sokak’taki kafelerde oturanlara da saldıran polis, onları da darp etti, yürüyüşe destek olanları gözaltına aldı.
TÜRKİYE Tehditlere suç duyurusu, vekilden sorumluluk çağrısı

CHP’li Selina Doğan, Orlando’daki saldırının ardından Türkiye’de de tehdit edilen Onur Yürüyüşleri için İstanbul Valiliğine ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne çağrı yaparak gerekli sorumluluğu almalarını istedi. Öte yandan İHD İstanbul Şubesi ve İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, yürüyüşleri tehdit edenler hakkında suç duyurusunda bulundu.
GÜNCEL Alperen Ocakları'ndan Onur Yürüyüşü’ne tehdit

Alperen Ocakları, 19 Haziran’da yapılacak Trans Onur Yürüyüşü ve 26 Haziran’da yapılacak LGBT Onur Yürüyüşü’ne engel olacaklarını açıklayarak, “Biz şimdi uyarıyoruz. Önceden olacakları bildirdik, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz” diyerek tehditte bulundu.
İNSAN HAKLARI Onur Yürüyüşü'ne karşı nefret kampanyası

'Müslüman Anadolu Gençliği' isimli örgüt, Haziran’ın son haftası kutlanacak olan Onur Haftası için sosyal medyada bir linç ve nefret kampanyası başlattı. Facebook yönetimi açıkça saldırıya davet eden sayfayı ‘standartlarını ihlal etmediğini’ belirtti.