KELEBEK KORSE

GÜNCEL Kelebek Korse'nin son günlerinde dayanışma çağrısı

İstiklal Caddesi’nin 90 yıllık tarihi dükkanı “Kelebek Korse”, ‘Borçlar Kanunu’na daha fazla dayanamadı, 10 Aralık günü kapanıyor. Beyoğlu Kent Savunması, 9 Aralık Çarşamba günü İstanbulluları Kelebek Korse’de dayanışmaya çağırıyor.
GÜNCEL İstanbul’da 40 kişilik bir cemaat

İstiklal Caddesi'ndeki Kelebek Korse'nin sahibi İlya Avramoğlu, aynı zamanda Türkiye’nin belki de en az nüfusa sahip azınlıklarından biri olan Karayim inanışınına mensup.
GÜNCEL Şimdi kadınların belini kim inceltecek?

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan en eski mağazalardan 78 yıllık korseci ‘Kelebek’ de kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Rita Ender, Kelebek Korseci’nin hikayesini de geçtiğimiz günlerde kapanmak zorunda olan Rebul eczanesi gibi Agos’ta anlatmıştı. Yıllardır İstanbul kadınlarının belinin incelten, sırtı ağrıyanlara şifa veren dükkanın hikayesini bugünkü sahibi İlya Avramoğlu’ndan bir kere daha dinliyoruz.
GÜNCEL Agos'un arşivinden: Üç kuşak Kelebek Korse

Agos arşivinde bugün 'Kelebek Korse' var. İstiklal Caddesi'nin en eski mağazası, 'Borçlar Kanunu' yüzünden kiracısı olduğu mekanı yarın terk ediyor. 2012'de Rita Ender'in başladığı ve sonrasında bir kitaba dönüşen 'Meslekler Mekanlar' yazı dizisinin ilk konuğu Kelebek Korse'ydi. Biz de dükkan sahibi İlya Avramoğlu'yla yapılmış olan bu söyleşiyi tekrar yayımlıyoruz.