TV DİZİSİ

KÜLTÜR SANAT Dizilerde dördüncü sezon furyası

Bu haftadan itibaren, bu köşede, sürekli olarak yenilenen içerikleriyle farklı konuların işlendiği dizi ve filmlerin yer aldığı bu platformlarda bulunan bazı diziler hakkında tavsiye ve eleştiri yazılarına yer vereceğiz.
GÜNCEL Türkiye dizileri Ermenistan’da zirvede

Ermenistan’da Türkiye yapımı filmlerden daha çok dizilerin izleniyor olduğunu öğrenmek, benim için oldukça şaşırtıcı oldu. Peki, hangi diziler izleniyor? Kimler tarafından izleniyor? Ve neden izleniyor?
GÜNCEL Dizi izleyicisi Kürt, Alevi ve Ermeni sevmiyor

ASULİS Dil, Diyalog, Demokrasi Laboratuvarı’nın düzenlediği ‘Hikâyenin Zor Hali: Türkiye’de Yerli Diziler ve Ayrımcılık’ panelinde tartışılan başlıca konular, dizilerde bilinen yaygın ayrımcılıkların nasıl konu edildiği ve azınlıkların, ötekilerin ve Türkiye’deki çatışmalı meselelerin dizilerde nasıl yer bulabileceği oldu.
GÜNCEL Kadını bol erkeği 'cool' bir Kiraz Mevsimi

Fox TV’de Cuma akşamları yayınlanmaya başlayan Kiraz Mevsimi adından da anlaşılabileceği gibi yazın sıcaklığına bahar serinliği getiren romantik komedi tadında bir gençlik dizisi. Henüz sadece üç bölüm yayınlanmış olmasına rağmen yayınlandığı günden bugüne başarılı bir reyting alarak yaz boyunca devam edecek gibi gözükmekte.