El Cezire Mısır'ın yayını durduruldu

Katar merkezli El Cezire televizyonu, Mısır kanalının yayınını durdurma kararı aldı.

El Cezire Mısır kanalının yayınının durdurulmasına ilişkin hamle, hafta sonunda Katar Emiri'nin temsilcisinin Mısır Cumhurbaşkanı Abdulffettah es-Sisi'yle görüşmesinin ardından geldi.

El Cezire televizyonundan yapılan açıklamada, "Mısır'ın başkenti Kahire'den ilerleyen dönemde yeniden yayına başlanacağı için daha uygun şartlar oluşana dek El Cezire Mubaşer Mısır kanalı bu akşamdan itibaren yayınlarını durdurmuştur" denildi.

Kanalın yayın akışına ne zaman başlayacağı konusunda bir bilgi verilmezken; söz konusu gelişme, son haftalarda Körfez ülkelerinin Katar üzerindeki Mısır baskısının etkili olmaya başlaması şeklinde yorumlanıyor.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te darbeyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından iki ülke ilişkileri gerilmiş, Katar, çok sayıda İhvan yetkilisine kapılarını açmıştı. Mısır İdare Mahkemesi, 3 Eylül 2013'te "Mısır'ı ve Mısırlıları kötü göstermeye yönelik yayınlar yaptığı ve ruhsatı olmadığı" gerekçeleriyle kanalın yayınını durdurma kararı almıştı.

Mısır'la ilgili konuları gündemine alan "El Cezire Mubaşer Mısır" kanalı Kahire'deki ofisinin kapatılmasının ardından çalışmalarını Katar'ın başkenti Doha'da sürdürüyordu.

 

 

Kategoriler

Güncel Basın Dünya

Etiketler

Mısır El Cezire Katar


Yazar Hakkında