Tehdit edilen yakınlar ifade verecek

Maritsa Küçük cinayetiyle ilgili davanın duruşmasında, sanık Narazayan’ın tehdit edildiği iddia edilen yakınlarının ifadeye çağrılmasına karar verildi. Öldürülmesinin üzerinden iki sene geçmiş olan Maritsa Küçük içinse 28 Aralık Pazar günü anma töreni gerçekleşecek.

Maritsa Küçük’ün öldürülmesine dair davanın 12’inci duruşması, İstanbul Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Küçük ailesi ve yakınlarının hazır bulunduğu duruşmaya, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon üyeleri gözlemci olarak katıldı.

Davada, olay mahallinde ele geçirilen delillerde tespit edilen, Maritsa Küçük ve Murat Nazaryan’ın dışında, başka bir kişiye ait olduğu saptanan DNA profillerinin analizine dair raporun mahkemeye henüz ulaşmadığı kaydedildi.

Mahkeme heyeti, cinayetin işlendiği dönemde saldırıya uğrayarak ağır yaralanan Turfanda Aşık’a saldırı olayıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç ihbarında bulunulduğunu, Savcılık tarafından bu şahsa ait kimlik bilgilerinin istenildiğini, ancak dosya aslının, rapor alınmak üzere Adli Tıp Biyoloji İhtisas Dairesi’ne gönderildiğinden yazıya henüz bir yanıt alınamadığını kaydetti.

Mahkeme heyeti, Turfanda Aşık’a saldırı olayıyla ilgili dosyanın Adli Tıp Biyoloji İhtisas Dairesi’nden döndüğünde resen ele alınarak Mahkeme’ye bilgi verilmesini kararlaştırdı.

Sanığın yakınlarına tehdit iddiası sorulacak

Duruşmada söz alan maktul Maritsa Küçük’ün kızı Baydzar Midilli, 28 Aralık 2012’de gerçekleştirilen Maritsa Küçük cinayetinin ikinci yılını doldurduğunu, geçen bunca zaman zarfında davada şüpheli sanık olarak yargılanan Murat Nazaryan’ın dışında herhangi bir fail ya da azmettiricinin açığa çıkartılmadığına dikkat çekti. Baydzar Midilli konuşmasında, şüpheli sanık Murat Nazaryan’ın konuşmaması için tehdit edildiğini, yakınlarının da aynı şekilde konuşmaması için tehdit aldıklarına dair bilgi edindiklerini söyledi. Mahkeme heyetinden tanık dinleme talebinde bulunan Baydzar

Midilli, “Sanığın kimler tarafından tehdit edildiğinin ve niçin konuşmadığının sorulmasını istiyorum” dedi.

Şüpheli sanık Murat Nazaryan ise, kendisini ve yakınlarını tehdit eden kişileri tanımadığını belirterek, “Yakınlarımla görüşmediğim için, yakınlarımın tehdit edilip edilmediğini bilmiyorum. Mektup yazıyorum, fakat cevap da alamıyorum” dedi.

Duruşmada söz alan Küçük ailesi avukatı Eren Keskin, sanığın akrabalarına da sorularak, kimler tarafından tehdit edildiklerinin somut olarak ortaya çıkartılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın veya yakınlarının sanığın konuşmaması için tehdit edildiklerinin beyanı üzerine açık adres ve isim verildiğinde, belirtilen şahısların tanık olarak dinlenmek üzere işlem yapılmasına karar verdi. Şüpheli sanık Murat Nazaryan’ın tutukluluk halinin devamına hükmeden Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 17 Şubat 2015 tarihine erteledi.

Samatya’dan Roboski’ye Adalet

28 Aralık 2012’de hayatını kaybeden Maritsa Küçük için ailesi ve yakınları, cinayetin ikinci yıldönümü olan 28 Aralık 2014 Pazar günü bir anma düzenliyor. Pazar günü Samatya’daki Ermeni Kilisesi’nde Maritsa Küçük için düzenlenecek olan ayinin ardından, ailesi ve yakınları Marista Küçük’ü Balıklı Ermeni Mezarlığı’ndaki kabri başında saat 14:00’te bir tören düzenlenecek.

Maritsa Küçük ve Roboski Katliamı’nın yıldönümlerinin aynı güne denk gelmesi vesilesiyle, Samatya Kültür Dayanışma Kardeşliği İnisiyatifi tarafından da aynı gün farklı bir anma etkinliği düzenlenecek. “Samatya’dan Roboski’ye Adalet!” başlığıyla düzenlenecek olan etkinlik, saat 16:00’da Samatya Meydanı’nda başlayacak.



Yazar Hakkında