Hrant Dink Vakfı 2015 ajandası yayımlandı

Hrant Dink Vakfı’nın 2015 yılı ajandası yayımlandı. 1915 Ermeni Soykırımı’nın 100. yılına adanan ajandada ölüm yolculuklarında hayatta kalıp dünyaya dağılan, dinini değiştirmek zorunda kalanların hikayesi anlatılıyor.

Türkçe, İngilizce, Ermenice hazırlanan 2015 ajandası, 1915 Soykırımı’na farklı boyutlarıyla bakmaya, ölenleri anmaya, gidenleri ve kalanları anlamaya, arta kalanı yaşatmak için unutmamaya, adil bir gelecek için geçmişi ve bugünü konuşmaya, paylaşmaya vesile olsun diye hazırlandı. 

53 metin ve 64 görselin yer aldığı ajandada her hafta farklı bir konu yer alıyor. Hrant Dink Vakfı, hazırladığı basın bülteninde ajandada yer alan hikayeleri şöyle anlatıyor: 

“Bir gecede tutuklanarak ölüme yollanan Ermeni toplumunun önde gelen entelektüellerinin, çıkarıldıkları ölüm yolculuklarında hayatta kalmayı başarıp dünyanın dört bir köşesine dağılarak yeniden kök salma mücadelesi verenlerin ve kendi evlerinde yaşamaya devam edebilmek için dinini değiştirip dilini unutmak zorunda bırakılanların hikâyelerini okuyacaksınız. Bu hikâyelere, kâh zorunlu göç ettirmelere karşı çıkan vicdanlı devlet adamları, kâh yüz yıllık sessizliğin kırılmasında rol oynayanlar, kâh bir kitap ya da bir film, kâh kimliğini ellisinden sonra öğrenip köklerinin peşine düşenler eşlik ediyor olacak.”

Ajandada ayrıca resmi tatil günlerinin yanı sıra, Müslümanların, Alevilerin, Ermenilerin, Rumların, Süryanilerin, Museveilerin, Ezidilerin ve Kürtlerin bayramları ve özel günleri de yer alıyor.

2015 ajandasını info@hrantdink.org'a yazarak yüzde 25 indirim ve yurtiçine ücretsiz kargo fırsatıyla ve kitabevlerinden temin edebilirsiniz.

Kategoriler

Güncel Türkiye