Charlie Hebdo zanlılarına operasyon

Fransa'da polisin, Charlie Hebdo saldırısının zanlılarını yakalamak için başlattığı geniş çaplı operasyon devam ediyor. Paris’in kuzeydoğusunda bir matbaa binasına sığınan iki saldırgan bir kişiyi de rehin aldı.

Fransa İçişleri Bakanı’nın, Paris'in Dammartin-en-Goële bölgesinde operasyonun başlatıldığını duyurmasının ardından Charlie Hebdo saldırganlarını yakalamak için takip başladı. 

Paris polis sözcüsü Xavier Castaing ve belediye sözcüsü Audrey Taupenas, matbaa binasının içinde bir rehine olduğunu doğruladı. Olay yerinde bulunan ve ismini vermek istemeyen bir polis de içeride bir rehine olduğunu belirtti. Rehin alınan kişinin kadın olduğu ve saldırganların matbaa binasına polis gibi davranarak girdiği söyleniyor.

Bölgedeki hastanede herhangi bir çatışma yaşanması ihtimaline karşı kriz masası kuruldu.

Öte yandan, dün sabah Fransa'da öldürülen kadın polisin, Charlie Hebdo saldırısını yapan Kuaşi kardeşlerle bağlantılı olduğu açıklandı

Bölge, Charlie Hebdo saldırısında aranan 2 şüphelinin arandığı Villiers-Cotterets bölgesine 30 dakika mesafede bulunuyor.

Saldırganların rehineyle birlikte bulunduğu matbaa binası polis tarafından kuşatıldı.

Polis tarafınan ablulkaya alınmış alana yakın olan Chales de Gaulle havaalanında inişlere kapatıldı.

Perşembe günü, benzin istasyonu yakınlarındaki bir köy, özel tim tarafından kuşatılmıştı. 

Fransız RTL Radyosu'na konuşan Fransa Başbakanı Manuel Valls, adları açıklanan zanlılar Şerif ve Sair Kuaçi kardeşlerin istihbarat servisleri tarafından bilindiğini ve bu kişilerin daha önce izlendiğine "şüphe olmadığını" söylemişti. 

Çarşamba günü Paris'teki mizah dergisine saldıran silahlı kişiler, ikisi polis 12 kişiyi öldürmüş ve olay yerinden kaçmayı başarmıştı.

Olayın ardından Fransız polisi geniş çaplı bir arama başlatmıştı. Özellikle Fransa'nın kuzey bölgesinde çok sayıda polisin katıldığı arama çalışmaları yürütülüyordu.

Valls: Terörizme karşı yeni önlemler alınacak

Fransa Başbakanı Manuel Valls, İçişleri Bakanı'nın operasyonla ilgili son bilgieri verdiği basın toplantısında bir açıklama yaparak, 'terör tehdidine karşı yeni önlemler alınacağını' açıkladı; 'Bir dine, bir medeniyete karşı değil, terörizme karşı savaş halindeyiz."




Yazar Hakkında