Mehmet Barlas: 'Ne olursa olsun olup bitenlerden mutlu muyuz?'

Mehmet Barlas, Sabah gazetesindeki başyazısında, 'Kendi tarihimizle isteyerek mi yoksa zorla mı yüzleşiyoruz' sorusunu irdeliyor. Barlas, ASALA'nın eylemleri olmasaydı, 'Acaba 1915'te olanları 'Tehcir mi-Soykırım mı' yelpazesinde bizler de Türkiye'de tartışır mıydık' sorusunu yöneltirken, PKK eylemleri olmasaydı 'Kürt Realitesi' 'gündeme gelir miydi' diyor

Kendi tarihimizle isteyerek mi yoksa zorla mı yüzleşiyoruz?
PKK'nın eylemli kalkışması olmasaydı 'Kürt Realitesi' ve bunun içeriğindeki tarihi yanılgılarımız, böylesine ağırlıklı biçimde gündemimize girer miydi?
ASALA teröristleri diplomatlarımızı suikastlarına hedef kılmasalardı... Ermeni diyasporası global ölçekte Türk siyasetini ve diplomasisini baskı altına almasaydı...
Acaba 1915'te olanları 'Tehcir mi-Soykırım mı' yelpazesinde bizler de Türkiye'de tartışır mıydık?
Garip bir umursamazlığımız veya halimizden mutlu olmak gibi bir toplumsal ruh halimiz yok mu?
Osmanlı orduları sürekli yenilgiler yaşamasalardı Avrupa ülkelerinin gerçekleştirdiği reformlara ilgi duyar mıydık?
1492'de 'Engizisyon'dan kaçan Yahudilere kucak açabilecek kadar insan hakları konusunda öncü olan Osmanlı, 'Vatandaşlık' kavramını kabul etmek için Tanzimat'a kadar neden bekledi acaba?

Kolayca kabulleniyoruz 
27 Mayıs 1960 darbesi başbakanların, bakanların idam edilmeleri ile geride kaldıktan sonra 12 Eylül 1980 darbesine kadar 'Resmi Bayram' olarak kutlanmadı mı?
Turgut Özal olmasaydı hâlâ 1930'da yasalaşmış Türk Parasını Koruma mevzuatına göre ekonomik hayatımızı yaşıyor olacaktık.
Döviz yokluğundan kaynaklanan kaç ekonomik kriz yaşadık ve buna rağmen 1980'e kadar kimse ne kambiyo mevzuatına, ne korumacı modele, ne de her alandaki kökten devletçiliğe dokunabildi.
28 Şubat sivil-asker cuntasının İmam Hatiplileri engellemek isterken tüm meslek liselilerin hayatlarını karartan eğitim modelinin değiştirilmesi dolayısıyla kopan gürültüye bakın...

İşin farkındalar ama... 
CHP'nin AK Parti'yi 'Bu modeli değiştirmek için neden 10 yıl beklediniz' diye eleştirmek yerine, değişikliği içeren tasarıyı protesto etmek için olayı TBMM'den Tandoğan'a taşıması, bu partiye oy mu getirecek?
Ama onlar da bunun sonuçlarını görüyor olmalılar ki Tandoğan Meydanı'ndaki CHP Grup toplantı-mitingine katılanların 6 oklu parti bayrağını değil, Türk bayrağını taşımaları istenmiş.
Aslında bu yöntem seçimlerde de uygulansa, sonuç epey kafa karıştırıcı olmaz mıydı?
Seçim sandığına atılan oyların üzerinde partilerin ve onların adaylarının isimleri bulunacak yerde, sadece bir ay-yıldız olsaydı.
Herhalde dünkü Tandoğan grup toplantı-mitingindeki gibi CHP çoğunluğu sağlamış gibi görünürdü.