HDP Hrant Dink için yürüdü

HDP Şişli ilçe örgütü, Hrant Dink’i, cinayetin sekizinci yılında bir yürüyüşle andı. Yapılan basın açıklamasında, kayıpların yaşandığı Cizre’de emniyet müdür olan Ercan Demir’in Dink cinayetiyle bağlantısı vurgulanırken, Hrant Dink’in ardından Sevag Balıkçı ve Maritsa Küçük cinayetleriyle Ermeni Soykırımının devam ettiği belirtildi.

HDP Şişli Örgütü’nün Pangaltı’nda düzenlediği eylemde Ergenekon Caddesi'nin isminin Hrant Dink Caddesi olarak değiştirilmesi için imza kampanyası başlatıldı. Daha önce de olduğu gibi ‘Ergenekon Caddesi’ tabelasının üzerine "Hrant Dink Caddesi" yazılı etiket yapıştırıldı. Caddenin isminin değiştirilmesi için başlatılan kampanya, Soykırımın başlangıç tarihi olarak kabul edilen 24 Nisan’a kadar sürecek. 

“Hrant'la, soykırımla yüzleşin" yazılı pankart açan yaklaşık 50 kişilik grup, “Kürt, Türk, Ermeni / Yaşasın halkların kardeşliği", “Faşizme inat / Kardeşimsin Hrant", “Hepimiz Hrant'ız / Hepimiz Ermeniyiz" sloganları atarak, Kurtuluş Caddesi'nden Ergenekon Caddesi'ne geçip cadde boyunca yürüdü.

Grup, yürüyüş sırasında, tabelaların üzerine etiket yapıştırarak, Kurtuluş Caddesi'nin ismini "Tatavla Caddesi", Bay Sungur Sokak'ın ismini "Konstantin Sokağı", Ergenekon Caddesi'nin ismini de "Hrant Dink Caddesi" olarak değiştirdi. 

HDP Şişli İlçe Örgütü adına basın açıklaması yapan İlçe Eşbaşkanı Xunav Altun, Hrant Dink'in ölümünün sekizinci yıldönümünün aynı zamanda Soykırımın 100. yıldönümü olduğunu hatırlattı; “ Sekiz yıl boyunca, Hrant Dink'i hedef gösterenler, gerçek bir soruşturmanın ve yargılamanın yapılmasını engelleyenler, cinayete göz yumanlar iktidarlarını devam ettirdiler, varoldukları devlet görevlerinde öldüllendirilerek terfi ettirildiler, daha önemli görevlere getirildiler, vali, milletvekili, bakan oldular. Devlet içindeki tüm yapılanmaların elbirliğiyle işlediği, gerek AKP' nin gerek cemaatin, gerekse de Ergenekoncuların suç ortağı oldukları bu cinayet, şimdiyse sorumluluğu birbirlerinin üstüne yıkarak aklanma yarışlarına sahne oluyor” dedi.

Davanın iktidar çekişmelerinde koz olarak kullanılmasına seyirci olmayacaklarını belirten Altun, adaletin sağlanmadığı her katliamın yeni katliamlara zemin hazırladığını söyledi: “En son Cizre'de 5 çocuğun öldürülmesinden sorumlu emniyet müdürü Ercan Demir, aynı zamanda Hrant Dink davası soruşturmasında dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde amir olduğu için şüpheli olarak ifade verenlerden birisi.”

“Soykırım devam ediyor...Hrant’ı kaybedişimizden sonra askerdeyken Ermeni olduğu için vurulan Sevag Balıkçı için şaka kurşunuyla  öldü diyenler, Samatya’daki evinde aramızdan alınan Maritsa Küçük’ün adi bir hırsızlık yüzünden öldürüldüğünü söyleyenler gerçeği de öldürmek istiyorlar. Ermenileri 'kılıç artığı' olarak gören zihniyetin soykırımı devam ettirmesine kardeşliği daha da çoğaltarak ve gerçekleri haykırmaya devam ederek yanıt veriyoruz. Ermeni Soykırımının son halkaları olan Hrant, Sevag ve Maritsa için gerçek adalet istiyoruz. Bebeklerden katiller yaratan bu karanlığa ışık tutuyoruz.”

HDP Şişli İlçe Örgütü, eylemin ve basın açıklamasının ardından yarın 19 Ocak’ta, saat 13.30’da Taksim’den Agos’un önüne yürüme çağrısı yaptı. 

Kategoriler

Güncel Gündem