8. yılında Hrant Dink için bir arada

Hrant Dink, ölümünün 8. yılında İstanbul'da gazetesi önünde anılıyor. Gelişmeleri canlı olarak buradan takip edebilirsiniz.

19 Ocak’ta gazetesinin önünde öldürülen Hrant Dink, bugün Agos önünde anılıyor. 

Şair ve oyun yazarı Murathan Mungan, Hrant'ın arkadaşları adına bir konuşma yaptı. Hrant'ın barışın dilini konuştuğunu vurgulayan Mungan, "dilerim, Hrant Dink ve benzerlerinin uğruna öldükleri doğrular, çok uzak olmayan bir gelecekte, günışığı görmüş bir demokraside, barış içinde bir arada yaşayan bir toplumda gündelik hayatın sözü bile edilmeye değmeyecek sıradan gerçekleri olur! Gene dilerim, yakın bir gelecekte adalet yerini bulur, sonraki yıllarda burada toplanacak olanlar, hâlâ sonuçlanmamış bir hak ve adalet arayışı için değil, sadece Hrant’ı ve hatıralarını yâd etmek için bir araya gelirler" dedi. 

Binlerce kişi Agos'un önünde Hrant Dink'i anmaya devam ediyor.

Dink cinayeti davasının 23 Ocak'ta görülecek bir sonraki duruşması için de adalet çağrısı yapıldı. Duruşma saat 13.00'te Çağlayan Adliyesi'nde görülecek. 

'Roboski, 24 Nisan aydınları, Sevag Balıkçı, hayatını kaybeden madenciler, Orhan Bakır,Berkin Elvan ve Soykırım kurbanlarına selam olsun'

14.42

Agos'un önünde onbinlerce insan var. 'Katil devlet hesap verecek', 'Hrant için adalet için', 'Faşizme inat kardeşimsin Hrant' sloganları atılıyor. 

14.10

Taksim'den toplanan binlerce kişi Agos'a ulaşmak üzere. Agos'ün önünde bekleyiş devam ederken, alkışlarla 'Hrant'ın dostları' karşılanıyor. 

Agos'un önünden 'Hepimiz Hrantız Hepimiz Ermeniyiz','Biz bitti demeden bu dava bitmez' sloganları yükseliyor. 

(14.00)

Hrant Dink'in 'gözlerini' taşıyan bir grup. Göz görselleri, Charlie Hebdo saldırısı sonrası dergiyle dayanışma eylemleri sırasında dünyanın pek çok yerinde kullanmış, katledilen çizerlerin gözleri pankart gibi taşınmıştı. 

(Kaynak: twitter/ @BHalkMeclisi)

Binlerce kisi Harbiyeye ulasırken kortejin sonu hala taksimde. "Öldür diyenler yargılansın" sloganı atılıyor. 

(13.51)

Taksim'den Agos'a doğru yürüyen kalabalık, Roboski'de katliama kurban gidenleri, Gezi Direnişi'nde hayatını kaybedenleri ve Cizre öldürülen çocukları da anarak cadde boyunca ilerliyor. 

'Burası Hrant Dink'in caddesi, Hrant Dink'in şehri, Hrant Dink'in ülkesi' ve '1915'ten Hrant'a katliam sürüyor' pankartları görülüyor. 

(13.39)

Taksim'den binler Agos'un önüne yürümeye başladı. kortejin başında Dink ailesi, HDP Esbaskanlari Selahattin Demirtas ve Figen Yuksekdag, CHP milletvekilleri Umut Oran, Sezgin Tanrıkulu, Şafak Pavey yer alıyor. 


Taksim’de kalabalık toplanmaya başladı. Hrant’ın Arkadaşları’nın 2015 anması için hazırladığı ‘Yüzleşin! Hrant’la Soykırımla’ sloganının yazıldığı pankartın arkasında kalabalık toplanıyor. 

Berkin Elvan'ın ailesi de Hrant Dink için Taksim'e gelenler arasında. 

Agos'un önündeyse hazırlıklar devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Agos binası önünde açtığı standda caddeninisminin Hrant Dink Caddesi olarak değiştirilmesi için imza topluyor.

Ermenistan'da da Hrant Dink anılıyor. Dün Yerevan'da toplanan vatandaşlar, Hrant Dink'i andılar. Ermenistanlı gençler,  'Buradayız Ahparig' yazan Ermenice pankartlarla Dink mirasına selam gönderiyor. 

2014 yılında Dink'in ölümünün 7. yılı için hazırlanmış bir video:

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında