Hrant Dink Türkiye'de anıldı

Hrant Dink, ölümünün 8. yılında anıldı. Adana, Şırnak ve Antep'te Dink için anma etkinlikleri düzenlendi.

ADANA 

İHD Adana Şubesi öncülüğünde şube binası önünde toplanan yurttaşlar, "Adalet istiyoruz. Hrant'la, soykırımla yüzleşin" pankartı açarak, "Buradayız, Ahparig" ve "Hepimiz Hrant'ız" dövizleri taşıdı. Dink'in fotoğraflarının da taşındığı yürüyüşte, "Faşizme inat kardeşimsin Hrant" ve "Katil Devlet hesap verecek" sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından İnönü Parkı'nda açıklamayı yapan İHD Adana Şube Eş Başkanı Sema Peynirci, Dink'in katledilmesinde parmağı olanların ödüllendirildiğini, dönemin Trabzon İstihbarat Amiri Ercan Demir'in suikastin bir numaralı failli olmasına rağmen Cizre gibi hassas bir bölgeye emniyet amiri olarak gönderildiğinin altını çizdi. Peynirci, Dink'i hedef gösterenlerin gerçek bir soruşturma yapılmasına da engel olduklarına dikkat çekti

ŞIRNAK

HDP Şırnak İl Örgütü öncülüğünde, Şırnak’ta Dink’i andı. Parti binası önünde yapılan açıklamaya, çok sayıda yurttaşın yanı sıra HDP, DBP, MEYA-DER, Barış Anneleri Meclisi, Şırnak Kadın Meclisi ve belediye eş başkanları katıldı. Grup adına açıklama yapan, HDP Şırnak İl Yöneticisi Mehmet Emin Cengizoğlu, Dink'in devletin karanlık güçleri tarafından katledildiğini belirterek, "Ama biz bu demokrasi mücadelesi veren insanı unutmayacağız ve her yıl katledildiği gün onu anacağız ve sahipleneceğiz" dedi.

ANTEP

Antep Emek ve Demokrasi Güçleri, Hrant Dink'i Yeşil Su Parkı'nda gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla andı. Açıklamaya, HDP, EMEP, ESP, ÖSP, ÖDP, KESK, İHD ve DBP yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. "Hrant için adalet" ve "Soykırımla yüzleşin" pankartları açılan eylemde, Dink'in fotoğraflarının yanı sıra "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz", "Hrant'ın katili devletin kendisi" ve " Susma haykır halklar kardeştir" sloganları atıldı. Dink için mumların da yakıldığı eylemde konuşan HDP Antep İl Eş Başkanı Mehmet Karayılan, Dink için bir kez daha adalet talep ettiklerini söyledi. (Dicle Haber Ajansı)

Kategoriler

Güncel Türkiye