Kışanak: Hrant'ı katledenlerin hesap vermediği her an kayıp

Diyarbakır Ermenileri ile Türkiye Barış Meclisi Diyarbakır Sekreteryası, Kayapınar Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda 20 Ocak’ta "Hrant Dink'i Anma Paneli" düzenledi.

Panele Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın yanı sıra HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ile vatandaşlar katıldı.

Gültan Kışanak, Dink'in şahsında insanlık değerlerini, kardeşliği, bu toprakların ne kadar zengin olduğunu ama birilerinin bu toprakları çoraklaştırmak için ne kadar gayret sarf ettiklerini hatırladıklarını söyledi.

"Hrant'ı katledenler emellerine ulaşamadılar. Onlar bu topraklardaki Ermeni halkının, sesi soluğu olamaya gayret eden Hrant'ı susturarak bir sayfayı kapatacaklarını zannettiler" diyen Kışanak, Dink’in sonsuza kadar bu topraklarda Ermeni  halkının aynı zamanda halkların kardeşliğinin sembolü olarak yaşayacağını belirtti. 

"Türkiye faili meçhuller mezarlığı"

Dink cinayetiyle ilgili son zamanlarda yeni gelişmeler yaşandığını ve davayla ilgili tutuklamaların olduğunu hatırlatan Kışanak, "Hrant'ı katledenler ve onun arkasındakiler bulunup toplum karşısında hesap vermediği her an bu ülke için, insanlık için bir kayıptır. Türkiye adeta faili meçhul cinayetler mezarlığına dönmüş durumda. Bunların üstü örtündükçe, arkasındaki güçler gizlendikçe, onlara bu tetiği çekme cesareti veren, onları koruyan zihniyet geleceğimizi karartmaya devam edecektir" ifadesini kullandı.

Panelin ardından, yaşadığı ABD'den 22 yıl aradan sonra memleketi Diyarbakır'a gelerek yerleşen Ermeni sanatçı Udi Yervant Bostancı ve bir diğer Ermeni sanatçı Stefan İlhan, Kürtçe, Türkçe ve Ermenice şarkılar seslendirdi. (AA)

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Hrant Dink 19 Ocak