Yaratıcı bir eylem için atölye yolda

Anadolu Kültür, Ermenistan ve Türkiye’den toplumsal ve politik meselelere ilgi duyan kişileri ‘yaratıcı’ bir atölyeye çağırıyor. İstanbul’da gerçekleşecek ‘Yaratıcı Eylem ve Toplumsal Hareketler Atölyesi’nde katılımcılar birlikte düşünüp birlikte üretecek. Martta İstanbul’da yapılacak atölye için son başvuru tarihi 30 Ocak.

Altı gün sürecek atölyede, politik sanat, aktivizm, yaratıcı direniş, toplumsal hareketler gibi konular tartışmaya açılacak. Katılımcılar arasında deneyim paylaşımının da yapılacağı bir platform sağlamayı amaçlayan atölye 26 Mart’ta İstanbul’da başlayıp bir hafta boyunca devam edecek. 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı çerçevesinde yapılan atölyenin pilot çalışması Kasım 2013’te Türkiye, Ermenistan ve İran’dan katılımcılarla gerçekleştirilmiş; sanat ve aktivizm ilişkisi iki günlük bir atölyede masaya yatırılmıştı.

Projenin daha kapsamlı olan bu ikinci aşamasında ise yeni katılımcılar İstanbul’da bir araya gelecek. Türkiye, Ermenistan ve farklı ülkelerden gelecek olan akademisyenler ve uzmanların da konuşacağı bir haftalık atölye kapsamında saha ziyaretlerinin de yapılacağı belirtiliyor. 

Ermenistan ve Türkiye arasında gelecekteki olası bir ortak eylem fikrinden yola çıkan atölyeye başvurmak için 18 yaşından büyük olmak, sosyal ve politik meselelerle ilgi duymak yeterli. İngilizce yapılacak atölye iki ülkeden toplam 24 katılımcı seçilecek. 

Şartlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

 

 

Kategoriler

Kültür Sanat Yaşam



Yazar Hakkında