Dink davası duruşması 23 Ocak'ta

Dink cinayeti davasının yeni duruşması 23 Ocak Cuma günü Çağlayan Adliyesi’nde görülecek. Hrant’ın Arkadaşları, bir çağrı metni yayımlayarak cinayet şebekesinin son elemanı, emir-komuta mevkiindeki son cani cezalandırılana kadar adalet mücadelesini sürdüreceklerini belirtti.

30 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşen son duruşmada mahkeme, Ogün Samast davasının ana davayla birleştirilmesine karar verilmiş, dönemin Trabzon İl Jandarma komutanı Ali Öz hakkında Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan davanın birleştirilme talebini ise reddetmişti

Hrant’ın arkadaşları, 23 Ocak’ta (yarın) görülecek duruşma için bir çağrı yayımladı. ‘Soykırımın Yüzüncü Yılında Acil Adalet’ başlıklı çağrı şöyle: 

Bugüne kadar dava adı altında müsamere izledik.

Saklanan deliller... Dokunulmayan, terfi ettirilen zanlılar...

Adalet saraylarında verilen her karar içimizi biraz daha kararttı, yaramızı deşti. 

Hrant Dink cinayeti, bu büyük suça katılanlardan sadece birinin üstüne yıkılmaya çalışılıyor. Cinayete katılanların çoğunu tanıyoruz, isim isim biliyoruz. Bu düzenbazlığı bize yutturamazlar.

2015, Ermeni Soykırımı’nın 100. yılı... Başbakan, dostluk niyetlerinin ciddi olduğunu ileri sürüyor. Yüz binlerce insanın öldürüldüğü bir olayla yüzleşmek daha zor olacaktır. Niyetleri iyiyse, işte mükemmel bir ilk adım fırsatı: Tek bir insanın, Hrant’ın öldürülüşünün gerisindeki devlet örgütlenmesini açığa çıkarıp cezalandırsınlar.

Bu işin peşini bırakmayacağız! Bu adalet mücadelesi, cinayet şebekesinin son elemanı, emir-komuta mevkiindeki son cani cezalandırılana kadar sürecek. Bu müsamere sürdürdükçe kararlılığımız pekişecek. Biz yine mahkeme önünde olacağız!

Buradayız Ahparig!"

Yer: Çağlayan Adliyesi, C Kapısı
Tarih: 23 Ocak 2015, Cuma
Saat: 13.00 

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında