Ermenistan tarımına 25 milyon Avro'luk destek

Avrupa Birliği (AB) ve Avusturya Kalkındırma Ajansı, Ermenistan’a tarımın desteklenmesi için toplam 25 milyon hive edecek. 3 yıl içinde verilecek fonun, Ermenistan’ın kırsal bölgelerinde gittikçe artarak devam eden tarımsal sorunlarına destek sağlayacağı tahmin ediliyor.

AB ve Avusturya Kalkınma Ajansı tarafından verilecek hibenin 20 milyon avrosu sürdürülebilir tarımın desteklenmesine, 5 milyon avrosu ise çiftçi kooperatiflerinin geliştirilmesine ayrılacak. 

Avrupa Tarım ve Kırsal Kalkınma Komşuluk Programı (ENPARD) kapsamında verilecek olan fonla Ermenistan’da kent ve kırsal bölge arasında yaşanan sosyal ve ekonomik eşitsizliğin önünü almak amaçlanıyor. Ülkenin kırsal bölgelerinde işsizlik oranları artarken hane geliri gittikçe azalıyor. 

Ermenistan Tarım Bakanlığı ve yerel yönetimlerle birlikte yürütülecek projeye Birleşmiş Milletler Endüstriyel Kalkınma Örgütü (UNIDO), Birleşmiş Millet Kalkınma Programı (UNDP) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü de (FAO) teknik destek sağlayacak.

Projeyle çiftçi ve üreticilerin tedarik zincirine daha çok katılmasını sağlamak amaçlanıyor. 



Yazar Hakkında