Getronagan madağında rekor destek

2015 yılının ilk sevgi sofrası olan Getronagan madağında hayırseverler rekor destek sağlayarak okulun bütçe açığını kapadı.

Getronagan Lisesi yararına düzenlenen sevgi sofrası, 18 Ocak Pazar günü, Kumkapı Patriklik Kilisesi’ndeki Badarak ayinin ardından Kazaz Amira Salonu’nda kuruldu. 2015 yılının ilk sevgi sofrası olan madağ öncesinde, Başepiskopos Aram Ateşyan’ın riyasetinda yapılan Badarak ayinini Rahip Zadik Babikyan sundu. İlahileri ise Ovsanna Kalender yönetimindeki Getronagan Korosu seslendirdi. 

Vaazında, Hıristiyan inancının Hıristiyan ülkelerde giderek kaybolmaya başladığını, Müslüman ülkelerde dinini yaşamaya çalışan Hristiyanların ise inançlarına sahip çıkmak için daha çok çaba sarf ettiğini söyleyen Başepiskopos Ateşyan, Gümrü, Fransa ve Gazze’de yaşanan terör saldırılarını lanetlediğini belirtti.

Açık büyüktü

Badarak ayininin ardından sevgi sofrasına geçildi. Ateşyan’nın başkanlığındaki sevgi sofrasında Başrahip Zakeos Ohanyan, Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Vazken Barın, Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu, hayırseverler ve vakıf yöneticileri de yer aldı. Katılımın yoğun olduğu sevgi sofrasının sunuculuğunu 9. sınıf öğrencilerinden Dayk Ares Misisoğlu üstlendi. Getronagan Vakfı Başkanı Harutyun Ebeoğlu, konuşmasında, vakfın yönetim kurulunun çalışmaları hakkında bilgi verdi ve okulun bu yıl için öngörülen bütçe açığının 1 milyon 150 bin TL olduğunu açıkladı. Ebeoğlu ayrıca, Ortaköy Surp Asdvadzadzin Kilisesi Vakfı’nın 250 bin TL, ismini belirtmeyen bir hayırseverin de 100 bin TL tutarında bağış yaptığını söyledi.

Aslanyan’ın çabası

Düşük gelirli kurumlar arasında yer alan Getronagan, son yıllarda bütçe açığını denkleştirme konusunda büyük zorluklar yaşıyor. Bu yıl ciddi boyutlar alan bu sorunu, Agos’un geçen sayısında, ‘Getronagan zor günlerden geçiyor’ başlıklı haberle aktarmıştık. Haberde yer alan ayrıntılar, toplumun bu konudaki duyarlılığını üst noktaya taşıdı. Her fırsatta Getronaganlı olduğu için gurur duyduğunu söyleyen, toplumun önemli hayırseverlerinden Hayk Aslanyan, madağ tertip heyetine başkanlık ederek, gereken miktarın toplanması için büyük çaba sarf etti ve günün sonunda açıklanan miktarın toplanmasında önemli rol oynadı.

Toplumsal dayanışma

Madağda, müzik öğretmeni Hagop Mamigonyan şefliğinde Ermenice şarkılar seslendiren Getronaganlı öğrenciler, ellerinde toplum içi dayanışma ve cemaat kurumlarının yaşatılmasına yönelik mesajların bulunduğu Ermenice pankartlarla masaların arasında dolaştı. Pankartların en büyüğünde, Ermenice olarak ‘yaşasın cemaat dayanışması’ yazıyordu. Okul Müdürü Silva Kuyumcuyan, madağda yaptığı konuşmada, cemaat kurumlarının yaşatılmasının, Ermeni kültürü ile dilinin gelecek kuşaklara aktarılmasının önemini vurguladı.

Başepiskopos Ateşyan ise, kapanış konuşmasında, 1 milyon 80 bin TL toplandığını açıkladı ve ‘yaşasın cemaat dayanışması’ yazılı pankarta gönderme yaparak, bunun dayanışmanın en büyük örneği olduğunu söyledi. Açığın tam olarak kapanması için vakıf yöneticilerinin bazı hayırseverlerden söz aldığını kaydeden Ateşyan, Getronagan’ın rahat bir nefes alacağını müjdeledi.

Kategoriler

Toplum Okullar Dernekler



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.