Ölen akbabaların sorumlusu da Ermenistan

Iğdır Tuzluca Kuş Cenneti'nde zehirlenerek ölen akbabaların faturası Ermenistan’a kesildi. Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Türkoğlu, ‘Sanırım Ermenistan’da yedikleri etten zehirlendiler’ açıklaması yaptı.

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde yaşayan akbabalardan 6 tanesinin geçtiğimiz günlerde zehirlendiği belirlenmişti. 2 akbaba tedavisi yapıldıktan sonra doğaya salınırken diğer akbabaların öldüğü belirtildi. 

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Türkiye-Ermenistan sınırındaki bölgede yaşayan akbabaların ölüm nedenini Ermenistan’a havale etti. 

Akbabaların zehirlendikleri ihbarını alır almaz bölge genelinde inceleme yaptıklarını belirten Türkoğlu, "Alanda bulduğumuz leşi, laboratuvara gönderdik. Bununla ilgili inceleme tamamlandıktan sonra kesin ölüm sebebi belirlenecek. Bölgede yaptığımız aramada ciğer veya herhangi sakatat kalıntısına rastlamadık" dedi.

Akbabaların Ermenistan'da zehirlenmiş olabileceğini iddia eden Türkoğlu, "Sanırım Ermenistan'da yedikleri etten zehirlendiler ve burada öldüler çünkü alanda sakatat bulamadık. Hayvan kalıntısı da bulamadık. Buna rağmen akbaba leşlerinde ciğer kalıntısı bulduk. Bundan dolayı böyle bir şüphe oluştu" diye konuştu.

 

Kategoriler

Güncel Yaşam

Etiketler

Ermenistan


Yazar Hakkında