Sanat Sokağı'ndaki kafeler kaldırıldı

Diyarbakır’ın en işlek ve sembol sokaklarından biri olan Sanat Sokağı trafiğe açıldı. Sanat sokağındaki kafeler de kaldırıldı.

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır’ın en işlek semti olan Ofis semtinde trafiği yeniden düzenlemek ve yoğunluğu azaltmak için Sanat Sokağını trafiğe açtı. Sanat Sokağı, Diyarbakır’ın en işlek ve sembol sokaklarından biriydi. 

Yenişehir ilçesi Ofis Semtinde trafik yoğunluğunu azaltmak ve trafik akışını yeniden düzenlemek amacıyla kendilerine tebligat gönderilerek süre verilen esnaf, gece saatlerinden itibaren iş yerlerini boşaltarak sokaktaki kafeleri yıktı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait iş makinelerinin sabaha karşı geldiği sokaktaki bazı esnaflar, iş yerlerini kendilerinin kaldıracağını belirterek, tepki gösterdi. İş makinelerinin geri çekilmesinin ardından yıkım devam etti.

Kışanak: Esnafla çözdük

Sokakta esnafa teşekkür eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, yaptığı açıklamada, Sanat Sokağında oluşan çirkin görüntüyü ortadan kaldırmak için alınan karar üzerine esnafla görüşmeler yapıldığını ve kendilerine süre verildiğini anımsattı.

Herkesin 'kangrendir, çözülemez' dediği bir sorunu esnafla çözüme kavuşturduklarını kaydeden Kışanak, "Bugün burada bize gerek kalmadan esnafımız, sonradan kamusal alana inşa edilmiş ve kentimize yakışmayan bu yapıları kendileri söküyorlar. Şehrimizi sahiplendikleri için ben kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Kışanak, sokağın yeniden düzenlenmesi konusunda bir proje çalışması yapacaklarını sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığınca Diyarbakır Ulaşım Ana Planı kapsamında trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla alınması gereken önlemler kapsamında Ofis Sanat Sokağı’nı tek yönlü trafiğe açma yönünde görüş oluşturmuş, Ulaşım Daire Başkanlığı'nın bu görüşü Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından da 19 Kasım 2014 tarihli oturumda benimsenerek karar altına alınmıştı.

Kategoriler

Güncel Yaşam



Yazar Hakkında