"Müdahale emrini amirlerimden aldım"

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz bombası nedeniyle Hatay’da hayatını kaybeden Abdullah Cömert davasının ikinci duruşması görüldü. Bir sonraki duruşma 1 Nisan’a ertelenirken sanık Ahmet Kuş’un Balıkesir’e getirilme talebi ise reddedildi.

3 Haziran 2013’te Hatay’da gerçekleşen Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz bombasının başına isabet etmesiyle hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in cinayet davasının 2. Duruşması görüldü. 

Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesinde çok sayıda kişi, adliye önünde toplanarak slogan attı. 

‘Güvenlik‘ gerekçesiyle Balıkesir’e taşınan dava Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından izleyicilere yasaklanmıştı. Mahkeme ayrıca duruşma salonu önünde ve koridorda tedbir alınmasını da istemişti.

Duruşma salonun kapasitesi ve avukat sayısının çokluğu gerekçe gösterilerek, duruşmaya Abdullah Cömert'in yakınlarından beş kişi dışında izleyici alınmadı.

Duruşmaya anne Hatice ve baba Edip Cömert ile Abdullah Cömert'in kardeşlerinin yanı sıra Gezi direnişinde yakınlarını kaybeden Sami Elvan, Ali Ayvalıtaş, Muharrem Ayvalıtaş, Emsal Atakan ile ÖDP Eş Başkanı Alper Taş ve CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün de katıldı. 

Anne Hatice Cömert, adliye önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, adalet istediklerini belirterek, "Benim çocuğum öldü. Bu dünya adaletsiz" dedi.  

Buraya bu kadar gencin hatır için geldiğini söyleyen Hatice Cömert, "Katille hesaplaşmak istiyoruz. Biz polis görmek istemiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Ben Antakya'dan kalktım geldim" diye konuştu.

Mersin’de bulunan ve ilk duruşmaya da katılmayan sanık polis Ahmet Kuş, Sesli Ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savunma yapmadan önce iddianame kayıt cihazından dinletildi. 

Sanık polis Ahmet Kuş savunmasında hedef gözetmeden kalabalığın arkasına müdahale ettiğini ve bu müdahale emrini İl Emniyet Müdürü, Çevik Kuvvet Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü’nden aldığını ifade etti. Suçlamaları reddeden Kuş, çapraz sorguda da emri Çevik Kuvvet Müdürü Özkan Turgut’un verdiğini yineledi.

Anne Hatice Cömert duruşma sırasında fenalaşınca dışarıda bekleyen ambulansta müdahale edildi.

Cömert’in avukatları çapraz sorgu için şartların oluşmadığını söyleyerek sanığın salona getirilerek ifadesinin alınmasını talep etti, ancak mahkeme heyeti talebi reddetti.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti davayı 1 Nisan 13.00’a bitmezse 2 Nisan’a yine bitmezse 3 Nisan’a erteledi.

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında