Cumhuriyet'in yeni genel yayın yönetmeni Dündar

Utku Çakırözer'in göreve getirildikten yaklaşık beş ay sonra alındığı Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliği'ne gazetenin yazarlarından Can Dündar getirildi.

Dündar, Milliyet'te aynı yıllarda bulunduğu ve Artı1 TV'de birlikte çalıştığı Tahir Özyurtseven'i yardımcısı olarak belirledi. 

Cumhuriyet'in konuyla ilgili açıklaması şöyle:  

"Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulunun oybirliğiyle aldığı karar uyarınca Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine gazetemiz yazarı Can Dündar atanmıştır. Vakıf yönetim kurulu önerisi doğrultusunda Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulunca alınan karar uyarınca da Genel Yayın Yönetmeninin yardımcılığına Tahir Özyurtseven atanmıştır. Arkadaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar dileriz." 

Cumhuriyet'te yazı işlerinin başına, Hürriyet Yazı İşleri Müdürlüğü ve Okur Temsilciliği yaptığı yıllardan sonra Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı olarak kurucu kadrosunda yer aldığı Habertürk gazetesindeki işine geçen ay son verilen Doğan Satmış'ın getirilmesinin planlandığı öğrenildi.

Çakırözer'in görevden alındığı süreçte Genel Yayın Koordinatörlüğü'nden istifa ettirilen Murat Sabuncu ile Yazı İşleri Müdürlüğü'nden istifa ettirilen Ayşe Yıldırım Başlangıç'a hangi görevlerin teklif edileceği henüz netleşmedi. Sabuncu'ya Haber Koordinatörlüğü görevinin, Yıldırım Başlangıç'a da yazı işleri editörlüğünün teklif edilmesinin planlandığı kaydedildi.

Cumhuriyet'in yeni dönemde gazetede yazmasını istediği ilk isimler halen Birikim'de ve radikal.com.tr'de yazan Prof. Ahmet İnsel ile halen diken.com.tr'de yazan Nuray Mert oldu. Mert ve İnsel'in yakında Cumhuriyet yazarları arasına katılabileceği bildirildi.

Anlaşmazlık Charlie Hebdo'yla krize döndü 

Charlie Hebdo dergisinin katliamdan sonraki ilk sayısından 4 sayfalık seçkinin yayınlanması sonrası gazetede daha da göz önüne çıkan görüş ayrılıkları sonrası Utku Çakırözer'le yollar ayrılmıştı. İstifa etmesi talebini "başarısız olduğuna inanmadığı" gerekçesiyle reddeden Çakırözer'in, genel yayın yönetmenliğine getirildikten sonra görüş ayrılığı yaşadığı Murat Sabuncu ve Ayşe Yıldırım Başlangıç'ın yerine uyumlu çalışabileceği bir yazı işleri yöneticisi görevlendirmesine imkân tanınmamasından yakındığı gazete koridorlarında konuşulmuştu.

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında