Ekümenik Patrik'e onursal doktora ünvanı

Ekümenik Patrik Bartholomeos’a, topluma ve insanlığa yaptığı hizmet ve örnek uygulamalarından dolayı Ekonomi Üniversitesi tarafından Sosyoloji alanında, Onursal Doktor unvanı verildi.

Temaslarda bulunmak üzere cuma gününden beri İzmir’de bulunan Ekümenik Patrik Bartholomeos’a, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) Onursal Doktor unvanı verildi. 

Programın açılış konuşmasını yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, ’’300 milyonluk Ortodoks dünyasının ruhani lideri olan Patrik Bartholomeos sadece dini bir lider değildir. Aynı zamanda dinler arası diyalogun inşası, insan hakları, dünya barışı için büyük çaba gösteren dünya lideridir. Patrik Hazretleri en son Ortodoks ve Katolik kiliselerinin arasındaki ayrılığın bitmesi için çok önemli bir adım daha attı. Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis’i İstanbul’da ağırladı, birlikte dua ettiler. Zaman zaman Diyanet İşleri Başkanımızla, Hahambaşıyla, tüm dini liderlerle de dua ederken görüyoruz. Yani sadece bu iki kilisenin arasında değil tüm dinler arasında diyalogun gelişmesi için çaba gösteriyor’’ dedi.

Ekümenik Patrik'in İzmir gezisi haftasonuna kadar devam edecek. 

Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında