MEB’in yeni yönetmeliği masaya yatırılıyor

Medya’da “T.C. vatandaşı olmayanlara azınlık okullarında eğitim hakkı” şeklinde değerlendirilen fakat daha sonra içerisinde herhangi bir yenilik barındırmadığı anlaşılan yönetmelik, uzmanların denetiminde masaya yatırılıyor. Değerlendirmelerini yarınki basın toplantısında kamuoyuyla paylaşacak olan uzmanlar, ‘yeni yönetmelik azınlık okullarının sorunlarını çözüyor mu’ sorusunu cevaplıyor.

Tarih Vakfı’nın yürütmekte olduğu 'Geçmişten Günümüze Azınlık Okulları' projesi kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan ve 20 Mart 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yeni Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği, azınlık okulları açısından ele alınıyor. Herkese açık olan basın toplantısında, medyada 'M.E.B.'den azınlıklara okul hakkı' ya da 'T.C. vatandaşı olmayanlara azınlık okullarında eğitim hakkı' şeklinde yer alan değerlendirmelerin ne derece gerçekleri yansıttığı değerlendirilecek. Yeni yönetmeliğin azınlık okullarının köklü sorunlarına çözüm getirip getirmediği ve bu okulların taleplerini ne ölçüde karşıladığı, aralarında azınlık okullarından temsilcilerin de bulunduğu konuşmacılar tarafından irdeleniyor.

Proje kapsamında konuyla ilgili raporu hazırlayan araştırmacı Nurcan Kaya, yaptıkları araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacak. 3 Nisan Salı günü saat 11.00'de, Cezayir Lokantası Toplantı Salonu’nda düzenlenecek basın toplantısında, Yeşilköy Ermeni İlköğretim Okulu Okul Kurucusu Garo Paylan, Tarih Vakfı adına Gürel Tüzün ve Apoyev Matini Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mihail Vasiliadis görüşlerini aktaracak.

 

Tarih: 3 Nisan 2012, Salı

Saat: 11:00

Yer: Cezayir Lokantası Toplantı Salonu

Adres: Hayriye Cad. No: 12 Galatasaray (Galatasaray Lisesi’nin arkasındaki Hayriye

Sokağında, özel otoparkın karşısı)