Yüksekdağ: Bir iki hafta içinde müzakereye geçilmesini bekliyoruz

Mecliste gazetecilerle toplantı yapan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, çözüm süreci ve HDP’nin parti olarak meclise girme kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, özüm sürecinin tek taraflı olmaktan çıkması ve hükümetin çıkış yapması gerektiğini belirterek, "Bir iki hafta içinde hükümet tarafından kararın verilmesini ve müzakere sürecine geçilmesini bekliyoruz, hükümetle ortak açıklama olabilir" dedi:

“Çerçeve yasaya ek olarak bazı yasal adımların atılması gerekiyor. Hasta tutsakların serbest bırakılması bunlardan biri. Bunun yapılmaması müzakereye geçilmesini zorlaştırıyor. Dilerim bir iki haftada hükümet biraz kana cana gelip krizi ve tıkanmayı aşar. Sayın Öcalan, 'seçimden önce bu sorunu istikrar kazanacak şekilde ilerletelim' çabasında. Hükümet artık ciddi ve sonuç alıcı sorumluluk üstlenmek durumundadır."

İç Güvenlik Paketi'nin çözüm sürecini berhava edici özellikte olduğunu ifade eden Yüksekdağ, bu nedenle paketin baştan itibaren tartışılır hale geldiğini söyledi. Yüksekdağ, hükümetin, muhalefetin kaygılarını paketin geri çekilmesi yönünde dikkate almasını dilediğini belirtti.

Hakan Fidan’ın görevinden istifa ederek, adaylığını açıklamasının çözüm sürecini nasıl etkileyeceği ile ilgili olarak sorulan sorular üzerine Yüksekdağ, “Hakan Fidan’ın siyasete adım atma kararının çözüm sürecinin yürütülmesinde çok değişikliklere yol açacağını düşünmüyorum ben. Çok belirleyici bir sorun olacağını düşünmüyorum ama yapılacak yeni düzenlemelerle umarız geliştirici bir etkisi olur” yanıtı verdi. 

Figen Yüksekdağ, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimde HDP'nin barajı aşacağını öne sürerek, "Yüzde 15'in üstüne çıkarsak kimse şaşırmasın. Türk siyaseti güzel sürprizlere hazır olmalı" dedi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında