İsraillilerin barış çağrısına İran'dan destek: 'Biz de sizi seviyoruz'

İsrail halkının İran ile dayanışma yürüyüşleri ve Facebook ile Youtube üzerinden başlattığı kampanyaya İranlılardan destek geldi. Youtube üzerinden yayınlanan videonun 'İranlılar, sizi seviyoruz. Ülkenizi asla bombalamayacağız' mesajının alındığını belirten İranlı bir sosyal medya kullanıcısı, kendi videosu ile barış çağrısını yayıyor.

İsrail ve İran kara, deniz ve havada olabilecek bir savaşa tüm lojistik imkânları ile hazırlanır, generalleri muhtemel harekât planlarını incelerken, İran ve İsrail halkları sosyal medyayı kullanarak birbirlerine dostluk mesajları veriyor. İsrail halkının sokak yürüyüşleri ve Facebook kampanyaları ile İran’a yapılacak bir askeri harekatı protesto etmelerinin ardından, İran tarafından da barış mesajları geldi.

Kendisinin İranlı olduğunu söyleyen bir kişi, internette paylaştığı videoda, “Biz de İsrail’i seviyoruz” derken, İsrail halkının barış mesajının alındığını, şu sözlerle ifade etti: “Biz savaş yapmak istemiyoruz, biz barış istiyoruz.”

ÜLKENİZİ ASLA BOMBALAMAYACAĞIZ

İsraillilerin 'İranlılar, sizi seviyoruz, ülkenizi asla bombalamayacağız' şeklindeki Facebook kampanyalarına İranlı gruplardan cevap geldiği gibi, sosyal medyada başka gruplar da 'İsrailli ve İranlılar, sizi seviyoruz' adıyla kampanyalar başlatarak barış ve destek mesajları vermeye başladı.

İki İsrailli’nin Facebook’ta başlattığı kampanyaya 29 Mart Perşembe günü bir İranlı YouTube’a koyduğu videoyla yanıt vererek İsraillilere düşünceli davranışları için teşekkür de ediyor.

Videodaki İranlı olduğunu belirten konuşmacı, İsraillilerin Facebook ve Youtube üzerindeki bütün videoları ve mesajlarını gördüklerini söyleyerek, hareketin İran'dan fazla bir destek görmemesinin nedeninin 'politika' olduğunu ifade ediyor. İran devleti tarafından tanınmak istemediği için yüzünü kapattığını belirterek İsrail’e barış elini uzatıyor. 'Biz İranlılar sizi yürekten seviyoruz. Biz savaş değil, sadece ama sadece barış istiyoruz' diyor ve de bu kampanyanın devamının gelmesi için bir çağrıda bulunuyor; 'bu tehlikeli savaşı engelleyelim.'.

(Kaynak: Şalom)

 

Etiketler

Şalom