'Şark bülbülü' Ghada Shbeir İstanbul'a geliyor

Geleneksel Ortadoğu halk şarkılarının önemli sesi Ghada Shbeir, Melihat Gürses’le bir konser vermek için İstanbul'a geliyor.

Arap-Endülüs şarkıları ile Süryani ve Kadim Maruni ilahileri icracısı Ghada Shbeir 5 Mart’ta Tim Show Center’da sanat müziği icracısı Melihat Gülses’le bir düet gerçekleştirecek.

‘Şark Bülbülleri’ konserinde iki sanatçı Şef Necip Gülses’in oluşturduğu 25 kişilik orkestra ve koro eşliğinde sahneye çıkacak.  kendi özel repertuarlarının dışında, bilhassa 1950-1980’li yılları arasında Arap dünyasında ve ülkemizde çok ünlenmiş olan “Aşka Gönül Vermem”, “Böyle Gelmiş Böyle Geçer”, “Ada Sahillerinde Bekliyorum” gibi eserleri seslendirecekler.

Lübnan'da doğan Ghada Shbeir liseden sonra Lübnan St. Esprit-Klasik (USEK) Üniversitesi’ne devam etti. Üniversite korosundaki başarısının basına yansımasıyla büyük yankı uyandırdı. Geleneksel Arap müziği icrası konusunda yetkinleşmesinin ardından aynı üniversitenin Müzikoloji Bölümü’nde Yüksek Lisans yaptı. USEK'te geleneksel Arap Müziği icrası teknikleri, Lübnan Üniversitesi’nde Al Muwashshah icrası teknikleri ve Lübnan Ulusal Konservatuarı’nda Süryani dini ilahileri alanlarında profesörlük görevini yürütmektedir. 2010 yılında İngiltere BBC Radyosu tarafından etnik müzikler dalında “En İyi Etnik Müzik Okuyucusu Ödülü”ne layık görüldü. Lübnan ve dünyanın başka yerlerinde (Paris, Londra, Kanada, Estonya, Slovakya, Yunanistan, Mısır, Umman, Abu Dabi, İspanya vs.) konferanslar verdi, performanslar sergiledi. Ayrıca Enchordais topluluğuyla birçok konsere solist olarak katıldı. 2011 yılında İstanbul'da Melihat Gülses ile birlikte "Şark Bülbülleri" isimli konsere solist olarak katıldı.

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik

Etiketler

Ortadoğu Müzik


Yazar Hakkında